Au început lucrările de consolidare a versanților și refacerea platformei DJ 173- Budacu de Sus-Șoimuș!

Administraţia judeţeană anună că au început lucrările de consolidare a versanților și refacerea platformei pe DJ 173, Budacu de Sus - Șoimuș [2,7 km]. Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldfovan, alături de directorul executiv Ciprian Oprea-Ceclan, specialişti de la Drumuri Judeţene, reprezentanţi ai constructorului au evaliat stadiul lucrărilor.
"După finalizarea studiului geotehnic și a raportului de expertiză, s-a întocmit proiectul tehnic prin care s-au stabilit următoarele lucrări pentru consolidarea versanților:
lucrări de consolidare din zid de sprijin din beton armat, pe piloți forați, șanțuri ranforsate, șanțuri trapezoidale pereate cu beton, rețea de drenuri longitudinale și transversale, rigolă de acostament, parapeți de siguranță. Continuăm munca, dezvoltarea județului Bistrița-Năsăud și proiectele importante pentru oameni!", a transmis preşedintele Radu Moldovan.
***
Pentru proiectul „Modernizare DJ 173, km 15+245 - 22+000, Budacu de Sus-Șoimuș”, exista un contract de finanţare prin fonduri europene. Contractul de lucrări a fost adjudecat de asocierea formată din SC Îndemânarea Prodcom- lider de asociere - SC Drumserv SRL-asociat (lucrările de construcții) și SC DP Proiect SRL-asociat (servicii de proiectare). Valoarea lucrărilor era de 10.123.190 lei (2.1 milioane euro), finanţarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Durata contractului este de 24 de luni, iar garanția lucrărilor este de 120 de luni, adică 10 ani.

Între timp, pe parcursul lucrărilor de execuție, în urma precipitațiilor însemnate cantitativ din primăvara anului 2021, prin infiltrarea apei în corpul drumului și a scurgerilor apei de pe versanți, s-au produs o serie de alunecări de teren care au afectat siguranța lucrărilor aflate în execuție.

În aceste condiţii, pentru constatarea și evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în comuna Șieu, s-au constituit comisii numite prin Ordinul Prefectului, care au recomandat întocmirea unei expertize tehnice de specialitate. Au fost făcute expertize geotehnice, ulterior a fost elaborat un proiect tehnic pentru aceste lucrări de consolidare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5