Augustin Zegrean, preşedintele CCR: Am fost muşcat "de o oaie"

sursa: cotidianul.ro

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat miercuri, referitor la sesizarea de neconstituţionalitate a Legii privind câinii maidanezi, că practic este aceeaşi lege pentru care judecătorii au mai dat o decizie, dar parlamentarii au revenit cu o nouă sesizare.

"Este practic aceeaşi lege care a mai fost la noi, noi am dat atunci o decizie, ei au revenit la noi, ăsta e jocul legislativ", a spus Augustin Zegrean, la intrarea în sediul Curţii Constituţionale.

Întrebat dacă susţine eutanasierea şi dacă are câine, Augustin Zegrean a răspuns ironic: " Am câine lup, este în grevă de trei zile, a aflat ce se întâmplă şi mă ameninţă".

Întrebat totodată dacă a fost muşcat vreodată de un câine, Zegrean a spus că a fost muşcat "de o oaie".

Curtea Constituţională ia în discuţie miercuri sesizarea în cazul Legii privind câinii fără stăpân.
Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepţia UDMR, a atacat la Curtea Constituţională legea.
Traian Băsescu declara în 16 septembrie că va promulga "fără reţineri" legea privind eutanasierea câinilor maidanezi, în forma votată în Parlament, precizând că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale.

Câteva zeci de persoane care se opun eutanasierii câinilor maidanezi protestează, miercuri, în faţa sediului Curţii Constituţionale în aşteptarea deciziei.

Întrebat dacă persoanele care protestează la Parlament pun presiune pe judecătorii CCR și dacă actuala formă a legii este cea mai bună, Zegrean a răspuns: "E greu să pună presiune de acolo până aici. Nu știu, nu vă pot spune de acum, trebuie să o discut cu ceilalți. Cam pe la ora 14,00 o să aveți un răspuns. Eu vreau să dăm astăzi decizia ca să nu mai chinuim pe oamenii care stau acolo că îi dor picioarele și ei nu au patru lăbuțe".

Comentarii

25/09/13 13:21
Vizitator

Probabil ca Augustin Zegrean este personajul principal din de piesa de teatru "Un om muscat de oaie" scrisa de Vasile Rebreanu. Cu ocazia premierei care a avut loc prin anii 1970 la Cluj, pe afisul mare plasat langa Libraria Universitatii cu titlul piesei si data premierei, studentii au adaugat litera "C" in fata cuvantului "OAIE".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5