Senatorul PSD Dan Şova: Solicit demisia lui Augustin Zegrean din poziţia de magistrat al Curţii Constituţionale.

În caz contrar, voi pune în pune discuţie sesizarea plenului Curţii Constituţionale, pentru constatarea încetării mandatului lui Augustin Zegrean ca magistrat al CCR

La data de 17 mai, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, cu încălcarea totală a obligaţiilor legale ale unui magistrat al Curţii Constituţionale, a declarat că România ar trebui reprezentată la Consiliul European de către preşedintele Traian Băsescu. Solicit public demisia lui Augustin Zegrean din funcţia de preşedinte şi magistrat al Curţii Constituţionale în temeiul articolelor 64 şi 67 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale.
În conformitate cu aceste prevederi legale, magistraţii Curţii Constituţionale au obligaţia de a-şi îndeplini funcţia cu imparţialitate, să nu ia poziţie publică în probleme de competenţa Curţii şi să nu permită folosirea funcţiei pe care o îndeplinesc în scop de propagandă de orice fel. Pentru încălcarea acestor obligaţii, articolul 67 din legea amintită prevede încetarea mandatului de magistrat al Curţii Constituţionale.
Pe lângă încălcarea gravă a atribuţiilor şi obligaţiilor unui magistrat al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean denotă şi o incalificabilă necunoaştere a prevederilor Constituţiei României, ale Legii privind tratatele şi ale Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului. Lipsa cunoştinţelor fundamentale în această materie reprezintă un pericol pentru justitiţia constituţională a României.
Lipsa acestor cunoştinţe nu ar trebui să ne mire şi nici poziţia publică nelegală a domnului Zegrean, având în vedere că pregătirea profesională a acestuia, anterioară ocupării funcţiei de magistrat al CCR, este complet inadecvată ocupării acestei poziţii, precum şi că, în ciuda acestei lipse evidente de pregătire, preşedintele Traian Băsescu a decis prin voinţa sa exclusivă numirea sa în funcţia de magistrat al Curţii.
În lipsa autosesizării plenului Curţii Constituţionale pentru încălcarea gravă şi evidentă a obligaţiilor de magistrat de către preşedintele CCR Augustin Zegrean, voi pune în discuţia Biroului Permanent Naţional al PSD sesizarea plenului CCR. Plenul Curţii Constituţionale are, în conformitate cu articolele 65 şi 67 din Legea 47/1992, atribuţia de a pune în discuţie încălcarile grave de ordin legal săvârşite de preşedintele CCR, precum şi pe aceea de a constata încetărea mandatului acestuia de magistrat al Curţii Constituţionale.

Comentarii

21/05/12 15:32
vizitator

Sovinul Sova dupa ce s-a intors de la reciclare in problemele holocaustului face din nou clabuci. Uite ce declara el cu o furie demna de o cauza mai buna despre presedintele Curtii constitutionale:"Augustin Zegrean denotă şi o incalificabilă necunoaştere a prevederilor Constituţiei României, ale Legii privind tratatele şi ale Legii de organizare şi funcţionare a Guvernului. Lipsa cunoştinţelor fundamentale în această materie reprezintă un pericol pentru justitiţia constituţională a României". Vorba ceea - uite cine vorbeste-. Cu ceva timp in urma tocmai acest "atotstiutor" in calitate de purtator de cuvant al PSD, sustinea sus si tare pe un post de televiziune ca in Romania nu a existat progromul de la Iasi, starnind un val de reactii si proteste internationale, ceea ce a determinat inlocuirea lui din functia de la partid. Acum face din nou "pe desteptul", bagandu-se in seama.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5