Augustin Zegrean, printre cei mai fericiţi pensionari bistriţeni!

Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, difuzată la Antena 3, a prezentat o serie de documente care îl vizează pe președintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean. Potrivit documentelor, Augustin Zegrean s-a pensionat mai devreme cu zece ani decât era normal, pentru a beneficia de pensie, prezentând dovada unui handicap. Casa Naţională de Pensii i-a acceptat cererea, dar în locul pensiei de 1.379 lei, care fusese stabilită iniţial, preşedintele CCR primeşte 10.747 lei, în baza legilor speciale.

Pe lângă acest venit de la stat, Augustin Zegrean este remunerat pentru funcţia sa de preşedinte al CCR, având un salariu ce se vehiculează că ar fi de aproximativ 16.000 RON (160.000.000 lei vechi). Inexpicabil rămâne şi faptul că în 2007 a fost numit preşedinte al CCR iar în 2009 s-a pensionat, dar a rămas în continuare la şefia forului judiciar suprem al României.
Potrivit jurnaliştilor de la gimpele.ro, certificatul de persoană cu handicap îi permite lui Augustin Zegrean să nu plătească impozit pe veniturile obţinute în calitatea sa de preşedinte al Curţii Constituţionale.

Comentarii

27/08/12 18:04
Den Siao Pin

Ce sa mai comentam?.Asteptam sa se explice si sa-si dea demisia !

28/08/12 10:51
Simplucetatean51

Era corect, pentru informarea cititorilor sa cereti parea celui in cauza. Iat-o: Augustin Zegrean: Nu am pensie de handicap
de Carla Dinu HotNews.ro
Marţi, 28 august 2012, 7:00 Actualitate | Esenţial

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean a dezmintit luni ca ar primi pensie de handicap asa cum s-a vehiculat in ultimele zile in presa.

"Nu este pensie de handicap, nu primesc niciun ban de la handicapati, am dat declaratie scrisa acolo ca nu am nevoie de niciun fel de ajutor de la ei, se poate vedea, exista declaratia", a spus Zegrean.

Acesta a explicat ca are o problema de vedere: "Am probleme cu ochii de cand m-am nascut, nu de acum", a declarat Zegrean jurnalistilor prezenti luni la Parlament unde s-a citit hotararea CCR privind invalidarea referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5