Deputatul Suciu: Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, are un salariu de 30.000 lei/lună, dar nu refuză pensia care i-ar reveni ca fost parlamentar

Deputatul Daniel Suciu consideră că declaraţiile preşedintelui Curţii Constituţionale a României pe tema pensiilor speciale pentru aleşii locali sunt „deplasate şi regretabile”, social-democraţii recunoscând şi înţelegând rolul Curţii, dar respingând „orice fel de antepronunţare şi orice fel de opinie care se referă la oportunitatea politică a unei legi”.

         „Intervenţia domnului Augustin Zegrean referitoare la legea care prevedea pensiile speciale pentru aleşii locali a fost total inoportună. Preşedintele Curţii Constituţionale beneficiază de o pensie specială, mai ales că domnia sa s-a pensionat chiar mai devreme decât restul muritorilor de rând, pentru că beneficiază de un grad de handicap permanent şi nerevizuibil, aşa cum scrie în decizia domniei sale de pensionare”, a declarat deputatul Suciu.

         În opinia social-democratului, preşedintele Curţii Constituţionale, dacă tot se opune unor privilegii pentru aleşii locali, „ar trebui să se opună şi unor privilegii pentru domnia sa”.

         „Vă citez: nu vă spun astăzi, încă nu vă spun, dar nu cred că aş rezista tentaţiei. O să am şi pensie de la Curte, dar, sigur, nu e nimeni aşa de bogat în România, mă refer la oamenii care trăiesc din leafă, ca să-şi permită să renunţe nişte bani. Domnul Zegrean se referea la pensia care ar urma să o primească ca urmare a faptului că a fost parlamentar din 1990 până în 1992. (...) Magistraţii pot avea pensie specială, cei care au fost şi politicieni şi parlamentari şi au pensie specială nu o refuză, în schimb se pronunţă împotriva pensiilor speciale pentru primari.

         Acelaşi domn care nu rezistă tentaţiei să primească nişte bani în plus, vă citez, are o pensie de 10.700 lei pe lună (această pensie a fost calculată în 2011), dar a fost constituţională acea pensie, şi mai are un salariu de 20.000 lei. Are un salariu de peste 30.000 lei pe lună, dar nu refuză pensia care i-ar reveni ca şi fost parlamentar”, a reclamat deputatul Suciu, adăugând, pe final de mandat, Augustin Zegrean, „care nu a fost nicio zi judecător dar este preşedintele Curţii Constituţionale”, ar trebui să fie „mult mai moderat în declaraţii”.

 

Comentarii

24/01/16 12:32
Cititor

Interesant, ca EL ARE voie sa isi cumuleze pensia cu salarul ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5