Aur și argint pentru CS Tibi la Cupa Naturtex în Ungaria

În perioda 24-25 noiembrie,  4 înotători de la Clubul Sportiv Tibi au participat la concursul internațional de înot “Naturtex Kupa”, desfășurat în modernul complex de natație din Hódmezővásárhely, Ungaria. Ei sunt Otvoș Lorena, Bora Carla, Banu Mezdrea Alexandru și Farkas Cristopher. La competiție au participat 703 sportivi de la 47 cluburi.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de Carla Bora   - medalie de aur la 800 m liber și Lorena Otvoș  -  medalie de argint la 100 m liber.

 “Sistemul de desfășurare a fost ca de obicei unul dificil, cu probe toată ziua, fără pauză la prânz, așa că fiecare concurent avea programul propriu de concurs, odihnă în tribune sau pe saltea izopren, mâncare la bazin prin catering. În general, timpii obținuţi au fost buni, cu unele recorduri personale pentru ei. Cel mai bun rezultat l-a obținut Carla Bora , medalie de aur la 800 m liber. O evidențiez și pe înotătoarea din Beclean, Lorena Otvoș (n. 2009) care s-a clasat în probele categoriei ei de vârstă la care a concurat pe locul 2 la 100 m liber, deci medalie de argint la aceasta probă și pe locul 4 la 100 m spate (la 14 sutimi de secundă de locul 3). Ea a mai concurat și în alte probe care nu existau la categoria ei de vârstă, deci a concurat la o categorie superioară de vârsta (n. 2008) și a obținut rezultate foarte bune, dacă ar fi fost clasament ţi la categoria ei ar fi obținut mai multe medalii. Astfel,  în probele de 200 m spate, 200 m liber, 400 m liber  s-a clasat a 2-a dintre cele născute în 2009, iar în proba de 200 m mixt a 3-a. De altfel în țara vecină există o bază de date începând cu anul 2000 unde în fiecare an, la fiecare categorie de vârstă, fiecare probă, în bazin de 50 m sau 25 m, fete sau băieți există clasamentul sportivilor actualizat după fiecare concurs. Pentru timpii care se încadrează până la o valoare, sportivii sunt considerați speranțe de aur la proba respectivă. Potrivit acestei baze de date, Lorena la toate probele în care a concurat la fete născute 2009 s-ar încadra în aceasta categorie a speranțelor de aur. Putem afirma din nou că ea reprezintă cu cinste înotul din Beclean, poate reprezenta un model pentru cei din Beclean care vor începe să practice înotul de performanță de acum înainte. De altfel și Bora Carla se află în aceeași situație în clasamentul amintit la mai multe probe. Menționăm și locurile ocupate de sportivii clubului nostru apropiate podiumului: Bora Carla (locul 4 la 100 m bras, locul 4 la 400 m mixt, locul 4 la 200 m liber), Farkas Cristopher (locul 5 la 200 m future, locul 6 la 100 m liber, locul 6 la 200 m liber), Banu Mezdrea Alexandru (locul 5 la 100 m bras). Urmează o nouă deplasare în Ungaria în perioada următoare la concursul internațional JAKED-HÓD CUP International Swim Meeting, apoi dupa 22 decembrie va veni o binemeritată vacanță”, a declarat Tiberiu Horgoș, președintele clubului bistrițean. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5