Bacalaureat, proba la alegere: 56 candidaţi au absentat, doi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă

Astăzi, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat –  proba la alegere a profilului și specializării. Rata de participare a fost de 97,4 %.

Astfel, dintre cei 2198 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie - 771, Chimie - 63, Fizică - 23, Economie - 9, Filosofie -27, Geografie - 868, Informatică - 114, Logică şi argumentare - 171, Sociologie – 70 şi Psihologie - 24), s-au prezentat 2140 de candidaţi. 56 de candidaţi au absentat.

Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 ̊C.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 2 candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, informează inspectorul şcolar Monica Buboly, purtător de cuvânt al  IŞJ BN.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5