Bani pentru trei licee din Bistriţa-Năsăud pentru reducerea abandonului şcolar şi performanţe mai bune la BAC

Nu mai puţin de 271 de acorduri de grant au fost semnate în prima rundă a Schemei de Granturi pentru Licee, finanțate prin Proiectul privind învățămantul secundar/ROSE. Cele 271 de licee beneficiare vor derula proiectele finanțate prin granturi pe o perioadă de 4 ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon școlar, creșterea ratei de absolvire și îmbunătățirea performanței la examenul de bacalaureat.

În funcție de numărul de elevi înmatriculați la liceu și de rezultatele obținute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 Euro și 152.500 Euro. Finanțarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 Euro, iar prima tranșă de bani a fost deja trimisă.

Din judeţul nostru, au semnat contracte Colegiul Silvic Transilvania Năsăud, pentru proiectul „Mai bine pregătiți pentru viață”, Liceul Tehnologic Feldru – „Consiliere și activități remediale pentru reușita la bacalaureat” şi Liceul Tehnologic "Ion Căian Românul" Căianu Mic – „Reușita la bacalaureat, reușita în viață”.

         În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute 3 categorii de activități eligibile, şi anume activități pedagogice și de sprijinactivități extracurriculare și activități de renovare și dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spațiilor de școlarizare, respectiv achiziții de bunuri în scop educațional. În prima categorie sunt incluse activități remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare și orientare în carieră, dezvoltarea de abilități socio-emoționale, precum și activități specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activități cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiții, acțiuni destinate înființării/dezvoltării de rețele școlare etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5