Basarabia e România, se aude din Ţara Năsăudului ! Duminică, 100 de primari şi consilieri unionişti din Republica Moldova, alături de mitropolitul Andrei, într-un eveniment istoric într-o comună din judeţ ! Porneşte Unirea de la noi ?

Primăria şi Consiliul Local Măgura Ilvei, alături de Parohia Ortodoxă, organizează cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, evenimentul aniversar Biserica centenară. Cu această ocazie va avea loc, duminică, 11 martie, de la ora 9, o slujbă arhiereasă şi un Te Deum oficiat de mitropolitul Andrei, alături de un sobor impresionant de preoţi. De la ora 12 vor urma festivităţi de premiere şi recunoştinţă, precum şi o donare de carte către Mitropolia Basarabiei, urmate de o masă festivă la căminul cultural, unde, după cum ne informează primarul Valer Avram, sunt aşteptate toate doamnele şi domnişoarele, având în vedere şi Ziua Femeii. De la ora 15, la scena amenajată în aer liber din curtea Şcolii Gimnaziale Măgura Ilvei, instituţiile locale alături de Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură organizează spectacolul „Basarabia e România”. Sub bagheta dirijorului Anghel Urs, vor urca pe scenă artiştii de la Dor Românesc – Nicolae Cioanca, Mirela Petruş, Mirela Retegan, Felix Gălan, Anuţa Motofelea, Veronica Bălan şi Ioachim Spân. Spiritul românesc va fi întregit de dansurile în coregrafia lui Adrian Paşcu.
Duminică vor fi prezenţi în comuna Măgura Ilvei 100 de primari şi consilieri locali unionişti din Republica Moldova. Vom scrie o pagină în istoria României, a Moldovei şi a comunei Măgura Ilvei.
„Am făcut şi Declaraţia de Unire în şedinţa Consiliului Local, pe care dorim să o prezentăm în faţa fraţilor noştri de peste Prut, prilej cu care vom înmâna şi 200 de diplome de excelenţă unioniştilor”, a declarat primarul Valer Avram.
Cu acest prilej va fi sfinţită şi Capela din Măgura Ilvei, investiţie în valoare de aproape 100.000 euro din bugetul local. De asemenea, autorităţile au finanţat lucrările de la casa parohială, iar biserica a fost şi ea adusă la standarde actuale prin schimbarea pardoselii şi montarea unui sistem de încălzire prin noua pardoseală de marmură.
Premergător evenimentului de la Măgura Ilvei, sâmbătă la Centrul de Tineret din Sg. Băi va avea loc o întâlnire a tinerilor Moldovei din Alianţa pentru Centenar de la Chişinău, cu tineri năsăudeni, alături de preoţii protopopi din Năsăud, Cluj 1 şi Cluj 2, prilej cu care va avea loc un recital de poezie şi cântece patriotice, precum şi o serie de prelegeri.
Reamintim şi faptul că Parva a fost prima comună din România care a semnat Declaraţia de unire cu Republica Moldova.
Iată că primarii şi autorităţile din ţinutul grăniceresc se dovedesc a fi adevăraţi ambasadori pentru întregirea neamului prin fapte, nu prin vorbe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5