Ludovic Orban:

„Băsescu stă să cadă ca o frunză toamna, iar Mircea Geoană este cu 8-10 procente sub scorul partidului”

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Bistriţa, că în această campanie, liberalii se vor strădui să-i convingă pe români că „au pentru prima dată şansa să nu fie blestemaţi, aşa cum au fost blestemaţi la alegerile anterioare să aleagă între doi preşedinţi comunişti”, iar candidatul PNL, Crin Antonescu, reprezintă alternativa pentru funcţia de preşedinte al României. Orban a atacat dur atât PSD, cât şi PDL, ambele formaţiuni politice, fiind în viziunea liderului PNL, responsabile de criza economică, socială şi instuţională, cu care se confruntă ţara noastră.

„Suntem extrem de interesaţi de campania electorală din judeţul Bistriţa-Năsăud, pentru a le garanta colegilor mei ca vom face o campanie în care vom încerca cu toate puterile pe care le avem să-i convingem pe români că au pentru prima oară şansa să nu fie blestemaţi, aşa cum au fost blestemaţi la alegerile anterioare să aleagă între doi preşedinţi comunişti. Au în sfârşit, o alternativă care este provenită din rândul oamenilor obişnuiţi, au posibilitatea să aleagă un om cu „O” mare în funcţia de preşedinte al României, respectiv pe domnul Crin Antonescu. Bătălia va fi extrem de dificilă, ne confruntăm cu două structuri politice care acţionează precum Partidul Comunist în vremurile apuse de acum 20 de ani, care sunt în stare să facă orice, să cumpere voturi, să mintă, să şantajeze, să folosească resursele publice, să ameninţe (... ) aceste două structuri politice în 10 luni au întors România cu 10 ani în urmă, au creat o criză economică, socială, instituţioanlă şi politică fără precedent. Putem să punem punct acestei crize economice grave din România, pe 22 noiembrie, prin alegerea lui Crin Antonescu ca şi preşedinte al României. De 20 de ani, PNL a trebuit să lupte cu FSN, iniţial, apoi, cu cele două crenguţe ale FSN. Adeversarii noştri au fost dintodeauna PSD şi PD, acesta este adevărul politic. Singura perioadă în care România a avut şansa să se dezvolte economic, a avut şansa să se comporte ca un adevărat stat european, a fost în vremea guvernării noastre, iar în 10 luni de zile, totul a fost dat înapoi. Ne sunt advesari PSD şi PDL pentru că sunt două formaţiuni politice care, deşi se ceartă în faţa publicului, în realitate au aceeaşi mentalitate şi acelaşi comportament, atunci când ajung la putere”, a spus Ludovic Orban.

Orban a mai declarat că Antonescu va intra sigur în turul doi, deoarece potrivit lui Orban, „Băsescu stă să cadă ca o frunză toamna, iar Mircea Geoană nu se simte deloc excelent, pentru că este evident cu vreo 8-10 procente sub scorul partidului, iar toate sondajele pe care le dă CSOP şi INSOMAR, institutele străjuite de PDL şi PSD sunt de fapt nişte sondaje care încearcă creeze acestă falsă polarizare Geoană şi Băsescu. Românii trebuie să ştie foarte clar că dacă aleg Geoană sau Băsescu, aleg de fapt aceiaşi 20 de ani de tranziţie, acelaşi tip de politician de tranziţie pe care îl doare la bască de viaţa de zi cu zi a românilor şi pe care nul interesează decât să rămână la putere, pentru a-şi hrăni clientela politică şi economică”.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai declarat că atât PSD, cât şi PDL au politizat instituţiile statului, transformându-le în nişte „oficii conduse de politruci”.

„Uitaţi-vă ce au făcut numai cu instituţiile publice care au devenit în momentul de faţă, oficii conduse de politruci numiţi pe bază de carnet de partid. Mai mult decât atât, prin Ordonanţa nr. 105, nu doar la funcţiile de conducere din aceste instituţii a existat politizarea, ci mai mult, prin această ordonanţă s-a dat posibilitatea oricăui conducător de instutţie publică să transforme orice funcţie de execuţie publică în funcţie contractuală, adică s-a dat liber ca toţi aceia care sunt funcţionari publici să fie daţi afară atunci când nu execută ordinele politice. În momentul de faţă ne confruntăm cu transformarea instituţiilor statului, exact ca pe vremea PCR. În ceea ce priveşte alocarea resurselor, este cinic, este lipsit de omenie, să laşi oameni să moară cu zile, să nu plăteşti ajutoare de şomaj, ajutoare sociale, să nu plăteşti subvenţii pentru crescătorii de animale, şi să dai banii pe tot felul de şmecherii care nu fac altceva decât să îmbogăţească clientela politico-economică, să aducă voturi. Nu putem accepta un astfel de mod de a face politică în România”, a concluzionat Orban.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5