Pe drumurile campaniei electorale cu Ludovic Orban

Aflat în campanie electorală şi ajuns în cursul zilei de ieri în judeţul nostru, fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, a preferat ca subiect principal de discuţii, situaţia sistemului rutier din ţară. Ţinta de atac a fost actualul ministru al transporturilor, Radu Berceanu.

Chiar dacă a acceptat să figureze doar pe locul 23 al listelor PNL pentru Parlamentul European, Ludovic Orban este unul dintre cei mai activi candidaţi pentru alegerile din 7 iunie. Aceasta a dovedit că se bucură şi de sprijinul colegilor de partid, avându-i alături la conferinţa de presă pe deputatul Ioan Ţintean şi preşedintele PNL B-N Ioan Turc. Orban a infirmat ultimele ştiri apărute în presa naţională, cum că ar exista o listă „neagră” a organizaţiilor PNL, ai căror lideri vor fi demişi, fiind vehiculată şi organizaţia judeţeană Bistriţa-Năsăud.

„Nu sunt partizanul unei intervenţii în forţă, într-o organizaţie, de genul demiterii …”, a spus Ludovic Orban.

„A crescut percepţia favorabilă despre PNL”

În ceea ce priveşte campania pentru alegerile europarlamentare, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că PNL face o campanie electorală prin care se doreşte să se ajungă în toate localităţile din ţară.

„Este o campanie în care trebuie să luăm contact cu cât mai mulţi oameni, pentru a prezenta proiectele noastre, atât la nivel naţional, cât şi în privinţa celor care au ca obiect instituţiile europene. Este o campanie care va da roade. După congres, a crescut percepţia favorabilă despre PNL şi mai devreme sau mai târziu, vor vota partidul”, a spus Orban.

Orban a mai spus că lansarea Elenei Băsescu în lupta pentru Parlamentul European este o lipsă de bun simţ care va costa PD-L.

„Mezina prezidenţială nu poate să ia voturi decât de la PD-L şi cred că este un act ostil la adresa PD-L”.

„Geoană se comportă ca un aghiotant al lui Băsescu”

Cunoscut ca unul dintre cei mai vehemenţi critici ai actualei guvernări, Orban nu a ratat ocazia să se lanseze în acuze la adresa lui Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

„Băsescu face cam tot ce poate să îl descurajeze pe Geoană să intre în turul al doilea. Geoană se comportă ca un aghiotant al lui Băsescu. De multe ori mi se pare că Geoană face un fel de opoziţie de operetă. Părerea mea e că nu este exclus ca între cei doi să fie o înţelegere subtereană”, a declarat Orban.

Nu a scăpat de acuzele lui Orban, nici premierul Emil Boc. Prim-vicepreşedintele PNL a declarat că Traian Băsescu vrea să scape de Boc, şi va face acest lucru după 7 iunie, dar va avea o problemă deoarece Boc nu a pleca de bună voie.

Drumurile lui Orban

Activitatea sa de ministru al transporturilor în cabinetul Tăriceanu i-a permis candidatului liberal să abordeze cu dezinvoltură subiecte legate de transporturi. Ludovic Orban a preluat imediat subiectul, atacând şefia Ministerului Transporturilor, pe actualul ministru Radu Berceanu.

„În vremea mea s-a lucrat de peste 500 de milioane de euro. Cele mai mari si mai grele lucrări se fac până vedeţi dumneavoastră asfalt. Lucrările de săpături, lucrările de umplere, tot ceea ce înseamnă infrastructură, viaducte, pasaje şi aşa mai departe până să se ajungă la turnarea asfaltului, 80% din lucrări se fac pentru realizarea infrastructurii. Activitatea cea mai vizibila este turnatul asfaltului şi aceea se face în general pe final, dar până atunci ce e în spate ca să nu mai zic de pregătirea din punct de vedere a proiectării, să faci studii de fezabilitate să aprobi indicatorii macro-economici, să faci proiectul tehnic", a declarat Orban.

În turneul electoral prin judeţul nostru, Ludovic Orban a mai trecut prin oraşul Năsăud şi prin comunele de pe Valea Bârgăului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5