Beclenarii la loc de cinste la întâlnirea cu Papa Francisc! Maria Rita, fetiţa ce a oferit flori Sanctităţii Sale, pr. Cîndea, în organizare la Blaj, tricourile voluntarilor, de la Beclean. Papa îndulcit cu un tort de la noi. Dirijorul, din Şintereag

Vizita istorică de trei zile a Sanctităţii Sale Papa Francisc s-a încheiat. Peste 2000 de bistriţeni au fost prezenţi pe Câmpia Libertăţii, la Blaj, la întâlnirea cu Sanctitatea Sa. Din comitetul de organizare, fiind ancorat în ultimele luni ca totul să iasă bine la Blaj, a făcut parte şi părintele Alin Cîndea, din Beclean, alături de 40 de tineri voluntari. Papa Francis a fost „îndulcit” cu un tort făcut la Cofetăria Linqenda din Beclean, iar ornamentele au fost făcute de doamna profesor Marinela Mureşan. Un tort reprezentând o pernă roșie, decorată cu trandafiri albi, a fost pregătit special pentru Papa Francisc, aflat în vizită apostolică la Blaj. Tortul a încheiat prânzul pe care Papa Francisc și suita sa l-au avut la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore, după beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici martiri.
Realizat sub formă de pernă roșie - explică episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, Preasfinția Sa Claudiu Pop - "este o reamintire a martiriului, în timp ce trandafirii albi sunt simbolul purității și amintesc de florile pe care Papa Francisc le aduce la Santa Maria Maggiore înainte de călătoriile sale apostolice și pe care le oferă în omagiul Sfintei Tereza din Lisieux, căruia Papa îi este devotat"„Cu emoție am lucrat și tot cu emoție pot acum să vă arăt proiectul cel mai recent, foarte drag sufletului meu! Am avut bucuria și onoarea de a decora tortul care i-a fost servit, la Blaj, Sanctității Sale Papa Francisc și suitei sale. Am lucrat în colaborare cu Cofetăria Linqenda Beclean, pe un model dat, pentru care eu am avut, totuși, libertatea de a realiza decorul floral. Am ales trandafirii albi, preferați de Papa Francisc și o specie de Helleborus, special creată de o firmă italiană și dedicată Sanctității sale, la care am adăugat Rochița rândunicii, fragilă, delicată, dar, în același timp rezistentă și tenace”, a postat pe pagina sa de Facebook Marinela Mureșan.
Fetiţa care a oferit flori Sanctităţii Sale este Maria Rita Cîndea, fiica părintelui Alin. De asemenea, tricourile pentru cei aproape 600 de voluntari ce s-au aflat la Blaj au fost dăruite de Asociaţia Ecomunio Lumina Evangheliei din Beclean. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Catolică a Bisericii Sfântul Petru din Braşov, dirijată de Mihail Gorbunov, originar din Şintereag.
Tot la capitolul Bistriţa-Năsăud trecem şi beatificarea Cardinalului Iuliu Hossu, alături de ceilalţi şase episcopi martiri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5