Peste 1500 de credincioşi din judeţ la vizita istorică pe care Papa Francisc o face în Blaj. Răsunetul, prezent la eveniment

Peste 1500 de credincioşi din judeţul Bistriţa-Năsăud se vor afla duminică la Blaj, la întâlnirea cu Sanctitatea Sa Papa Francisc. De remarcat faptul că avem angrenaţi în buna organizare a evenimentului şi 40 de voluntari.

Vizita istorică pe care Papa Francisc o face în România are loc peste doar câteva zile. Călătoria apostolică a Suveranului Pontif începe pe 31 mai, la București. În a doua zi a vizitei, Papa va merge la Șumuleu Ciuc și la Iași. Pelerinajul se va încheia pe 2 iunie, la Blaj, unde Papa Francisc va beatifica şapte episcopi greco-catolici pe Câmpia Libertăţii. Blajul se va transforma pentru o zi întru-un important centru religios, acolo sunt sunt aşteptaţi, peste 60.000 de pelerini.
În timpul Sfintei Liturghii de pe Câmpia Libertăţii din Blaj, Papa Francisc va primi un cadou cu totul special. Este vorba despre o casetă în arginit, care va adăposti o mică cutiuţă cu moaştele a trei din şapte episcopi martiri.
Vizita Papei Francisc este a doua călătorie apostolică a unui Suveran Pontif în România. Aceasta are loc la două decenii după vizita Papei Ioan Paul al II-lea în mai 1999.
La eveniment vor fi prezenţi şi colegii noştri Menuţ Maximinian şi Traian Săsărman, care vor transmite de la faţa locului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]