Singurul bistriţean ce s-a întâlnit cu 3 papi. Părintele Alin Cîndea, din Beclean, primit de Papa Francisc. Vezi ce a dăurit acesta Sanctităţii Sale

Momente istorice pentru comunitatea greco-catolică din judeţul nostru. Părintele Alin Cîndea, de la Beclean, a avut o întâlnire cu Sfântul Părinte Papa Francisc la Vatican. În cadrul acesteia, părintele Cîndea i-a oferit Sfântului Părinte o icoană pe sticlă înfăţişând-o pe Maica Domnului cu Pruncul pictată de preoteasa Anamaria Cîndea. În trecut vrednicul părinte s-a întâlnit şi cu papa Ioan Paul II și cu papa Benedict, fiind singurul conjudeţean care a avut audienţe la cei 3 papi.
Preotul din Beclean a fost prezent la Roma la un curs de formare pentru preoţii parohi despre noul proces matrimonial, organizat de supremul tribunal canonic al Rotei Romane.
În discursul său Papa le-a spus celor prezenți: ”Nimeni nu cunoaște mai bine decât voi realitatea țesutului social din teritoriu, experimentând complexitatea variată cu uniuni celebrate în Cristos, uniuni de fapt, uniuni civile, uniuni eșuate, familii și tineri fericiți și nefericiți. Voi sunteți chemați să fiți însoțitori de drum pentru orice persoană și orice situație pentru a da mărturie și a sprijini”. Preocuparea de căpătâi, a continuat papa, trebuie să fie aceea de a da mărturie pentru harul sacramentului căsătoriei și binele primordial al familiei, celulă vitală a Bisericii și a societății, prin vestind căsătoria dintre un bărbat și o femeie ca semn al uniunii sponsale dintre Cristos și Biserică”.
Au fost prezenţi 350 de parohi veniți din întreaga lume. Din parte Bisericii Greco-Catolice din România au participat: Pr. Prot. Marius Ungureșan, Pr. Titus Sas, Pr. Alin Cîndea și Pr. Ilie Arieșan, preoți ai Eparhiei de Cluj-Gherla.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5