Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud, model de bune practici la Conferinţa Naţională ANBPR

Consiliul Judeţean Hunedoara, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu”, Biblioteca Naţională a României şi Asociaţia Naţională a Bibliotecilor Publice din România au organizat Conferinţa Naţională ANBPR. Manifestarea de la Deva a cuprins două secţiuni – „Biblioteca publică, promotor al educaţiei adulţilor şi partener strategic în dezvoltarea durabilă cu impact decisiv în comunitate”, respectiv, „Contabilitatea şi utilizarea resurselor bugetare în cadrul bibliotecilor publice”.

Pe lângă reprezentanţi ai bibliotecilor din ţară, au participat oameni ai cărţii din Slovenia, Bulgaria etc. Din partea Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud au participat managerul Ioan Pintea, contabilul şef Sorin Bretfelean şi ec. Cosmina Cionca.

Au avut loc o serie de conferinţe cu privire la biblioteca publică şi rolul ei în educaţia adulţilor şi utilizarea bugetelor.

Directorul Ioan Pintea a prezentat o conferinţă însoţită de un film documentar cu tema „Casa colecţiilor şi a documentelor de patrimoniu. Cultură, educaţie, perspective”. Din partea Bibliotecii Naţionale a României a fost prezent directorul acesteia, istoricul Adrian Cioroianu.

Şi de această dată, biblioteca noastră a fost dată ca model pentru achiziţia de carte, numărul de cititori în creştere, precum şi pentru multitudinea de evenimente.

Comentarii

05/06/22 14:19
gigel

„Casa colecţiilor şi a documentelor de patrimoniu. Cultură, educaţie, perspective” - nu există. Despre ce a vorbit directorul bibliotecii?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5