Big Brother pe DN 17

Traficul de pe tronsonul Drumului Naţional 17 de pe Valea Bârgăului şi de pe DN 17 D, din zona Năsăudului, va fi fi supraveheat printr-un sistem de monitorizare video. Comisarul şef Liviu Olariu, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, a anunţat, în cadrul şedinţei de lucru cu reprezentanţii autorităţilor locale, că o firmă de profil s-a deplasat deja în teritoriu pentru a aanaliza situaţia.

Potrivit acestuia, punerea în funcţiune a unui astfel de sistem depinde de rapiditatea cu care vor fi demarcate procedurile de achiziţii publice. „Implementarea acestui sistem va creşte siguranţa rutieră, dar şi venituri la bugetele locale, deoarece pentru toete sancţiunile aplicate banii vor intra în bugetul primăriilor”, a explicat comisarul şef Liviu Olariu.

În cadrul reuniunii, primarii bistriţeni au solicitat luarea unor măsuri pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic. Primarul Ştefan Sângeorzan din Feldru a solicitat reprezentanţilor IPJ BN să impună administratorilor de drumuri marcarea corespunzătoare a acestora mai ales în interiorul localităţilor pentru prevenirea unor evenimente rutiere.

De asemenea, primarul Leşului, Nicolae Lupşan, a cerut aplicarea unor sancţiuni mai drastice pentru cei care conduc maşini neînmatriculate sau pentru cei care se urcă la volan fără a poseda un permis de conducere, aceştia fiind un real pericol pentru ceilalţi şoferi.

De altfel, comisarul şef Olariu a recunoscut că numărul celor care circulă cu maşini neînmatriculate sau fără permis a crescut considerabil faţă de anul trecut.

Adjunctul şefului IPJ BN a menţionat că prima cauză a producerii accidentelor este starea infrastructurii rutiere, a două face referire la atitudinea faţă de lege a participanţilor la trafic “care ajunge până la sfidarea ei”, iar a treia este reprezentată de lipsa de credibilitate a instituţiilor abilitate în aplicarea legii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5