Bistriţa Bârgăului: Fonduri europene pentru asfaltarea unei reţele de 7,6 km străzi

          Primăria şi Consiliul Local Bistriţa Bârgăului este beneficiara unui proiect prin Submăsura 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. De pe Valea Bârgăului, doar Primăria Prundu Bârgăului a reuşit să aibă un proiect câştigător, după cum remarca edilul din comuna limitrofă, Vasile Laba.
 
         „Este o oportunitate pentru noi, pentru că cu aceşti bani europeni vom îmbunătăţi  infrastructura rutieră şi astfel condiţiile de trai pentru comunitatea noastră. Valoarea proiectului este de un milion de euro, fonduri cu care vom reuşi să asfaltăm o reţea de aproximativ 7,6 kilometri, în localităţile Colibiţa şi Bistriţa Bârgăului”, ne-a precizat primarul din Bistriţa Bârgăului.
 
Drumuri forestiere modernizate, inclusiv spre stâna din Poiana Cofului
 
         De asemenea, administraţia locală are finalizat proiectul pentru modernizarea infrastructurii silvice, în cadrul Submăsurii 4.3. Potrivit primarului Vasile Laba, ar urma să fie modernizaţi nu mai puţin de 15 km, inclusiv drumul de acces către stâna ecologică de la Poiana Cofului. Stâna de aici, realizată împreună cu parteneri elveţieni în cadrul proiectului „Modele de agricultură durabile în zona montană a României” şi finanţată prin Programul de Cooperare Elveţia - România, este la ultimele standarde, dotată inclusiv cu panouri solare, aparţinând de Asociaţia Crescătorilor de Ovine „Străcioru” Bistriţa Bârgăului.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5