Bistriţa: Copil cu bicicletă lovit de mașină. Polițiștii au întocmit dosar penal

La data de 29 august a.c., în Bistrița, un bărbat de 69 ani, din localitate, care conducea un autoturism pe o stradă din municipiu, a surprins și accidentat ușor pe un copil de 8 ani care se deplasa pe bicicletă și care nu s-ar fi asigurat corespunzător la ieșirea de pe o străduță secundară.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Polițiștii le recomandă părinților să-și supravegheze atent copiii, mai ales atunci când circulă pe biciclete. De asemenea, le reamintesc faptul că pot circula pe bicicletă, pe drumurile publice doar cei care au vârsta minimă de 14 ani, cunosc regulile de circulaţie, și sunt echipați regulamentar.
De asemenea, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite, vă recomandă să țineți cont de următoarele sfaturi:
- înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
- circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană!
- nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!
- atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
- nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
- purtaţi o cască de protecţie omologată!
- pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);
- înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
- la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5