Bistrița-Năsăud, la Bilanțul Arhiepiscopiei Clujului, prezidat de mitropolitul Andrei

Membrii Adunării Eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului s-au întâlnit sâmbătă, 28 ianuarie 2023, în ședința anuală de lucru, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.
În cadrul ședinței s-a făcut bilanţul activităţilor Eparhiei din anul 2022, sub aspect spiritual, administrativ, economic, cultural şi misionar-social. În prezent, Arhiepiscopia Clujului are 56 de proiecte şi programe sociale, care acordă adăpost, hrană, îmbrăcăminte, medicamente, îngrijiri medicale și paliative, educaţie copiilor şi tinerilor, alină suferinţele celor bolnavi şi dau speranţă acolo unde nu mai este. Astfel, anul trecut, prin unitățile de cult, asociațiile și fundațiile eparhiale, în scop filantropic a fost cheltuită suma totală de 24.782.563 lei, de care au beneficiat 17.523 de persoane.
Ședința Adunării Eparhiale a fost precedată de un Te Deum. Slujba a oficiată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, începând cu ora 10:00, în Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, în prezența Mitropolitului Andrei, a membrilor Adunării și a altor invitați, printre care s-au aflat oficialități civile și militare, reprezentanți ai mediului academic și oameni de cultură din cele două județe ale eparhiei: Cluj și Bistrița-Năsăud ( prof. dr. Mircea Buta, deputatul Bogdan Ivan, subprefectul Ioan Zăgrean, oamenii de afaceri Gavril Ursa, Alexandru Simionca, Ioan Runcan ş.a.) .
Lucrările Adunării Eparhiale s-au desfășurat în aula facultății, unde, în deschidere, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre importanța activității Bisericii în viața comunității. Totodată, a apreciat realizările din anul 2022.
Pe urmă, într-un mod interactiv au fost prezentate rapoartele pe anul 2022 ale celor patru sectoare din cadrul Arhiepiscopiei, reprezentate astfel: pr. Cristian Baciu – sectorul administrativ-bisericesc, ec. Sorin Câlea – sectorul economic, pr. Cornel Coprean – sectorul cultural și Liciniu Câmpean – sectorul social-misionar.
De asemenea, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt duhovnicesc. Totodată, alocuțiuni au rostit mai mulți membri ai Adunării și alți invitați, printre care și prefectul județului Cluj, Irina Munteanu.
Pe lângă membrii titulari, la ședință au participat membrii onorifici, oficialități civile și militare, reprezentanți ai mediului academic, oameni de cultură și alți invitați din cele două județe ale eparhiei: Cluj și Bistrița-Năsăud, în frunte cu șeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudean.
La finalul întrunirii, rapoartele prezentate, proiectul de buget și propunerile de activități și proiecte pentru anul în curs, 2023, au fost supuse la vot și aprobate.
Mai multe detalii aici https://bit.ly/408uza1
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5