Bistriţa-Năsăud şi Austria Inferioară, parteneri în modernizarea serviciilor de ocupare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud şi instituţia similară din Austria Inferioară vor promova un proiect transnaţional finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, care vizează modernizarea serviciilor publice de ocupare. Potrivit directorului executiv adjunct Irina Hădărean, proiectul va fi definitivat săptămâna viitoare, când la Bistriţa vor fi prezenţi membrii Consiliului de Administraţie al instituţiei din Austria Inferioară. În fapt, printr-un astfel de proiect care vizează dezvoltarea reţelelor de colaborare cu partenerii specializaţi în servicii pe piaţa muncii s-ar putea obţine între 185.000 şi 1,850 milioane lei.

Drept activităţi eligibile sunt dezvoltarea unor reţele software, campanii de informare şi publicitate, publicaţii şi materiale informative etc.

Iniţiativa a fost făcută publică ieri, cu prilejul Zilelor Porţilor Deschise la AJOFM BN, moment în care au fost prezentate alte două proiecte pilot derulate de agenţia bistriţeană, şi anume Centrul Electronic de Autoinformare şi Centrul mobil de consiliere profesională şi medierea muncii pentru romi. La reuniunea la care au fost invitaţi şi membrii Consiliul Consultativ al AJOFM BN, a fost prezentat, on-line şi mesajul preşedintelui Ionel Muscalu, cel care a subliniat că anul 2008 reprezintă unul al înnoirilor din punct de vedere instituţional şi legislativ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5