Bistriţa-Năsăud, în topul judeţelor care au tăiat cel mai mult cheltuielile de personal

În primele opt luni ale anului, autorităţile locale au redus din cheltuielile de personal după cum s-au priceput sau după cum au vrut, cu procente între 5% şi 22%. Tăierea salariilor cu 25% trebuia să se aplice tuturor bugetarilor din România, dar cifrele oficiale, prezentate de cei d ela Evenimentul Zilei, arată că lucrurile nu stau chiar aşa.

Pe primul loc în topul celor mai mari reduceri de cheltuieli cu salariaţii se află municipiul Bucureşti, cu o scădere de 21,6%, potrivit dateleor de la Ministerul Finanţelor Publice. Capitala a reuşit să-şi reducă sumele cheltuite pe salarii şi alte beneficii pentru angajaţi de la peste un milion de lei în perioada ianuarie- august 2009 până la 817,5 milioane lei în acest an. Pe al doilea loc în clasament se află judeţul Arad, unde cheltuielile la acest capitol au scăzut cu 18,7% în intervalul analizat. În Bistriţa- Năsăud, reducerea cheltuielilor cu salariile a reprezentat 16,6%. La polul opus se plasează judeţul Giurgiu, unde cheltuielile de personal s-au diminuat cu numai 5,2%, urmat de judeţul Buzău, cu o reducere de 5,6%.

În urma reducerii salariilor bugetarilor cu un sfert, începând cu 1 iulie, dar şi a unor concedieri în sistemul de stat, cheltuielile de personal s-au redus cu 6,4%, în primele nouă luni din 2010, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut. Salariile şi beneficiile unora dintre angajaţii d ela stst au însumat, în primele nouă luni, 33,5 miliarde lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5