Bistriţa: Şedinţa convocată de consilierii PNL şi PER, pentru un referendum, fără cvorum!

Consilierii municipali PER și PNL, reprezentând o treime din Consiliul Local Bistrița, au convocat, prin presă, în ședință extraordinară Consiliul Local Bistrița, pentru data de 28.09.2018, ora 12.00. Pe ordinea de zi era proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării referendumului local în vederea consultării populaţiei municipiului Bistriţa cu privire la probleme de interes local, în data de 6 şi 7 octombrie.

La şedinţă au ajuns iniţiatorii proiectului, respectiv consilierii Archiudean (PER), Mărioara Gaga Seica (PNL), Sorin Mircea Hangan (PNL), Teodor Ioan Mârza (PER), Filip Moisil (PNL), Olivia Diana Morar (PNL) şi Ioan Peteleu (PNL). Normal, şedinţa nu s-a putut desfăşura, pentru că, aşa cum a explicat secretarul municipiului Bistriţa, era nevoie de minimum 11 consilieri prezenţi.

„Am o mare părere de rău că cei din PSD, ALDE și UDMR nu au venit la ședință, mai ales că era un bun prilej de-a afla ceea ce își doresc cu adevărat bistrițenii din acest referendum local”, a declarat liderul PNL Bistriţa, Sorin Hangan. „Faptul că administrația PSD -ALDE a orașului nu dorește să asculte vocea poporului ne arată că preocupările lor pentru dorințele și necesitățile bistrițenilor sunt minimale, dacă nu chiar inexistente”, au anunţat, printr-un comunicat de presă, şi consilierii PER.

La acest referendum local, bistriţenii ar fi trebuit să se pronunţe pe trei teme, prin DA sau „NU”:

1.Sunteți de acord cu reducerea suprafeței spațiilor verzi și a numărului de arbori din Piața Centrală, conform documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții “Modernizare Piața Centrală”?”

2.Sunteți de acord cu amplasarea unei pasarele metalice suspendate (pasaj pietonal) peste Bulevardul Independenței la intersecția cu str.Panait Cerna, conform Studiului de fezabilitate aprobat prin HCL 71/2017?

3.Sunteți de acord cu realizarea proiectului “Centru intermodal de transport public” în municipiul Bistrița (str.Gării – str.Tărpiului, peste calea ferată)?", sunt temele prevăzute de proiectul de hotărâre. 

Sumele necesare desfăşurării referendumului local ar urma să fie alocate din bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5