Şedinţa ordinară a Consiliului Local Bistriţa nu a mai avut loc! Nu au fost cumulate 11 voturi pentru un preşedinte de şedinţă

Doar 14 din cei 20 de consilieri locali în funcţie  - în urma demisiei lui Marius Paşca - au fost prezenţi la şedinţa ordinară a Consiliului Local Bistriţa, convocată de primarul Ovidiu Creţu. Acest lucru nu ar fi constituit un impediment în desfăşurarea lucrărilor CL Bistriţa, dacă cei 14 aleşi municipali ar fi reuşit să aleagă un preşedinte de şedinţă, pentru care erau necesare 11 voturi. 

         Rând pe rând, au intrat la „duel”  Gheorghe Sabău (PSD)/ Ioan Peteleu  PNL), Andrei Kozuc  (PSD)/ Sorin Hangan (PNL), Cristian Niculae (PSD)/Teodor Mârza (PER), Vasile Moldovan (ALDE)/ Cristina Flueraş (PSD), Adrian Chereji (PNL)/ Gelu Muthi (ALDE), Mioara Gaga Seica (PNL)/Mărioara Miheştean (PSD) şi Antal Attila (UDMR)/ Mircea Archiudean (PER). Niciunul dintre consilieri nu au obţinut 11 voturi, la limita de 10 fiind doar Vasile Moldovan şi Antal Attila.

         Directorul executiv Dumitru Cincea a precizat că şedinţa nu se poate desfăşura fără un preşedinte de şedinţă ales de Consiliul Local, iar în contextul în care au fost epuizate toate propunerile, şedinţa trebuie închisă.

         Primarul Ovidiu Creţu a anunţat că în 4 mai va fi convocată o şedinţă extraordinară cu aceeaşi ordine de zi, proiectele fiind dezbătute deja în comisiile de specialitate.

         „Totdeauna posibilitatea unui compromis există, dar compromisul se întâmplă sau nu se întâmplă. În această situaţie din Consiliul Local, fiecare parte s- a ţinut pe poziţii şi nu a existat niciun compromis, deci şedinţa se amână cu o săptămână. Sunt unii care şi-au motivat absenţele,dar nu ştim de toţi, ei trebuie să vină şi să predea documentele că au lipsit motivat.

         Foarte urgente sunt toate proiectele care ţin de accesarea fondurilor europene, şi aici mă refer la opt proiecte pentru accesarea fondurilor pe reabilitarea termică a blocurilor şi accesarea finanţării pentru Biserica Evanghelică, în plus încă două proiecte de hotărâre, şi anume Strategia de dezvoltare şi Planul de mobilitate, care sunt foarte urgente, pentru că pe baza lor putem să obţinem finanţări pe Axa 4, unde banii sunt rezervaţi, după cum se ştie”, a explicat primarul municipiului Bistriţa.

 

Comentarii

28/04/17 18:23
Vizitator

Florin Chereji consilier local din partea PNL este incompatibil

Desi Florin Chereji este si presedinte a Asociatiei Bistrita Civica, aceasta asociatie primeste bani de la Primaria Bistrita. Aceasta este o incopatibilitate izbitoare.
Spre exemplu Asociatia lui Chereji va primi 12000lei pe proiectul Concurs Cine stie castiga 'Cunosc valorile Bistritei?'

Este o ciudatenie PNL: tu sa votezi si tot tu sa iei banii!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5