Bistrița și Zielona Gora conectate prin dans și limbajul emoțiilor

Nu este un secret că vârsta adolescenței aduce cu ea o serie de provocări, mai ales la nivel emoțional, care nu de puține ori sunt greu de gestionat atât de către tineri, cât și de către cei din jurul lor. Și…ce să vezi…prin aceste stări trec adolescenți din toată lumea. Pornind de la această nevoie a tinerilor, Asociația Tineri pentru Comunitate Bistrița în parteneriat cu Liceul European Europejskie Liceum Ogólnokształcące dr Rahn din Zielona Gora, Polonia, au gândit un proiect care să îi ajute pe tineri să își identifice, exprime și gestioneze emoțiile. Metodele identificate de noi au fost dansul, teatrul, yoga, exerciții de respirație și mindufulness, precum și scurte informări despre „moleculele emoțiilor”, cum au fost denumite în acest proiect, serotonina, dopamina, oxitocina și endorfinele, toate acestea integrate cu succes într-un program de 7 zile în cadrul proiectului „Bistrița și Zielona Gora conectate prin dans și limbajul emoțiilor”.

Mai precis, proiectul a constant într-un schimb de 10 tineri români și 10 tineri polonezi, coordonați de către lideri de grup și doamne profesoare, care s-au reunit la Bistrița în perioada 5-11 septembrie 2022. Pe parcursul unei săptâmăni au fost organizate activități de team building, ateliere de exprimare a emoțiilor, ateliere de teatru și dans, vizite turistice, un seminar gastronomic, precum și un spectacol organizat la Palatul Culturii Bistrița.

Acest proiect reprezintă, de fapt, unul dintre parteneriatele de succes implementate de organizațiile partenere de-a lungul a 7 ani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița și a Municipalității din Zielona Gora, cu scopul de a consolida relațiile de colaborare dintre orașele înfrățite Bistrița și Zielona Gora, de a promova culturile locale și de a contribui la dezvoltarea unor competențe cheie în rândul tinerilor participanți, precum: comunicarea în limba engleză și limbile materne, competențe de sensibilizare și expresie culturală, competențe cetățenești, competențe personale, sociale și de a învăța să înveți.

Proiectul a beneficiat de finanțare din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2022.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5