De la Bistriţa, punte de prietenie româno-poloneză

În perioada 15 aprilie – 15 noiembrie 2015, Asociația Tineri pentru Comunitate a implementat proiectul Prietenie româno-poloneză, proiect cofinanțat din bugetul local al Municipiului Bistrița pe anul 2015. Scopul principal al proiectului a fost de a consolida relațiile de cooperare între orașele înfrățite Bistrița și Zielona Gora, prin activități de tineret. În acest sens, Asociația Tineri pentru Comunitate a semnat un acord de parteneriat cu Fundația pentru Educație și Cultură din Zielona Gora, împreună derulând o serie de activități menite să ducă la atingerea scopului principal.
Dintre activitățile derulate, schimbul de experiență organizat în Zielona Gora, merită o atenție aparte. Astfel, în perioada 21-25 septembrie 2015, un grup de 5 tineri bistrițeni coordonați de Hangea Cristina – președinta asociației, s-au deplasat în Zielona Gora pentru a descoperi orașul, cultura locală și cea națională, gastronomia, precum și stilul de viață al locuitorilor. Toate aceste activități au fost organizate în colaborare cu 5 tineri polonezi, coordonați la rândul lor de Antonina Pauch- profesor limba engleză. Împreună, au organizat un seminar gastronomic internațional, au promovat portul popular și tradițiile naționale, au promovat orașele Bistrița și Zielona Gora în cadrul unui atelier de film, au învățat tehnici ingenioase de a recicla hârtia realizând genți și au schimbat idei și opinii cu privire la stilul de viață, la interesele precum și la problemele tinerilor din cele două țări.
Rezultatele unui astfel de proiect sunt multiple, atât la nivel personal, cât și din punct de vedere al avantajelor pe care o astfel de colaborare le pot aduce celor două comunități. Astfel, tinerii participanți au devenit mai informați cu privire la orașele lor și la culturile celor două țări, și-au dezvoltat abilități de comunicare în limba engleză – aceasta fiind limba oficială a proiectului, precum și în limbile română și poloneză- învățând câteva cuvinte și expresii esențiale, au devenit mai sociabili, mai toleranți și solidari cu tinerii europeni. Din punct de vedere al avantajelor în comunitățile noastre, ne dorim să continuăm această cooperare astfel încât să învățăm unii de la ceilalți și să aducem schimbări la nivel educațional, la nivelul activităților de tineret, precum și în ceea ce privește un stil de viață ordonat și civilizat.
La final de proiect, dorim să mulțumim participanților și partenerilor implicați și să vă invităm să accesați site-ul http://bistrita-zielonagora.ro/?lang=ro, unde puteți vizualiza poze și filmări, precum și broșura proiectului în format electronic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5