Bistriţeni buluc la Bursa generală a locurilor de muncă. Vreo 400 primit speranţe că vor fi contactaţi

Şomerii bistriţeni s-au călcat pe picioare, la propriu, în căutarea unui loc de muncă. Datele preliminare oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă indică prezenţa a 1470 persoane, şomeri şi nu numai.
Ce-i drept, unii au venit doar pentru a obţine acele “negaţii” date de angajatori, formulă care permite menţinerea indemnizaţiei de şomaj. Majoritatea celor prezenţi căuta, însă, un loc de muncă, umblând cu CV-ul în mână, de la o masă la alta. De la cei mai tineri, până la bunici aflaţi în pragul pensiei, cu nepotul de mână. Un număr de 423 persoane au fost selectate pentru interviuri ulterioare, la sediul firmei angajatoare.
La evenimentul organizat de AJOFM BN, în coordonarea directorului executiv Otilia Râpan, au participat 126 agenţi economici ( din 395 contactaţi) care au oferit 456 locuri de muncă, în diverse domenii de activitate, de la alimentaţie publică, industrie textilă, construcţii, turism, agricultură, marketing etc. Oferta posturilor vacante a atins un maximum la această Bursă, dacă luăm în calcul faptul că, săptămânal, circa 200 de locuri de muncă sunt anunţate de firme şi instituţii publice.
Bursa generală a locurilor de muncă a fost un bun prilej de promovare, pentru instituţie, şi a altor servicii pe care le propune clienţilor. AJOFM BN şi-a prezentat oferta de cursuri de formare profesională, amenajând un “mini-salon de coafură” şi manichiură, dar a prezentat şi oferta de programe de formare profesională.
Au monitorizat interacţiunea celor doi actori de pe piaţa muncii – angajator şi şomer/viitor angajat, subprefectul Ovidiu Frenţ, vicepreşedintele CJ –Dorin Popescu, viceprimarul Ioan Peteleu (Bistriţa), senatorul Dorin Dobra şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din domeniul muncii.

Comentarii

19/04/13 17:22
Bogdan

Asta nu a fost bursa, a fost balci, si inca unul de proasta calitate (imi aduce aminte de acel filmulet postat la un moment dat cu "ici-sa", stiti foarte bine care...si daca ma gandesc bine, gasesc cateva asemanari). Mi-e si lehamite sa ii vad pe oraganizatori hlizindu-se in acea poza, de parca ar fi facut vreun bine cuiva...poate (de fapt nu...sigur) doar lor. Lumea in continuare nu va avea locuri de munca si o sa moara de foame pe cand ei se vor hlizi si vor poza in aceste "fecioare virgine" ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Circ si voie buna va doresc!

21/04/13 06:39
Cristian Berari

Este prima dată cănd As-Tv a mediatizat agresiv această bursă. Doamna Otilia Râpan a ales o altfel de strategie și se pare că a mers pe cartea câștigătoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5