Câteva sute de bistriţeni, în căutarea unui job, la Bursa generală a locurilor de muncă

Câteva sute de şomeri bistriţeni, dar şi viitori absolvenţi şi-au căutat un loc de muncă la Bursa generală, organizată, pentru al treilea an, la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil”. Datele oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă indică prezenţa a 745 persoane, şomeri şi nu numai. Dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, 285 au fost selectate în vederea interviului de angajare, care se va desfaşura ulterior la sediul angajatorului.

La evenimentul organizat de AJOFM BN, în coordonarea directorului executiv Otilia Râpan, au participat 75 agenţi economici (din 374 contactaţi) care au oferit 621 locuri de muncă, în diverse domenii de activitate, de la industrie, construcţii, turism, agricultură, marketing, alimentaţie publică etc. Dintre acestea 39 posturi vacante au fost disponibile pentru absolvenţii de studii superioare, iar 582 locuri de muncă pentru ceio cu studii medii sau diverse calificări. Oferta posturilor vacante a atins un maximum în domeniul construcţiilor, la polul opus fiind serviciile.
Evenimentul a fost girat de prefectul Ovidiu Frenţ, dar şi de reprezentanţi ai Consiliului Consultativ al AJOFM BN, şi anume şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice – ec. Cristian Parasca şi liderul sindical Emil Mocian.

***
Altfel, la finele lunii martie 2016, rata şomajului în judeţul Bistriţa – Năsăud era de 3,12, numărul total de şomeri corespunzător lunii martie fiind de 4204 persoane, dintre care 1885 sunt şomeri indemnizaţi şi 2319 neindemnizaţi.

***
Un număr de 10 persoane private de libertate din Penitenciarul Bistriţa, au fost selectate pentru a participa la Bursa Locurilor de Muncă.
Totodată, Penitenciarul Bistriţa a desfăşurat şi o acţiune de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2014 – 2015, a viitorilor angajaţi din sistemul penitenciar. De asemenea, pentru a-şi căuta o slujbă de o vară, la Bursă au participat şi elevi de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa şi Liceul Tehnologic de Servicii, care au avut un prim contact cu actorii de pe piaţa muncii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5