Peste 1500 de bistriţeni s-au înghesuit la Bursa generală a locurilor de muncă

Şomerii bistriţeni s-au călcat pe picioare, la propriu, în căutarea unui loc de muncă. Datele preliminare oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă indică prezenţa a 1540 persoane, şomeri şi nu numai. Ce-i drept, unii au venit doar pentru a obţine acele “negaţii” date de angajatori, formulă care permite menţinerea indemnizaţiei de şomaj. Majoritatea celor prezenţi căuta, însă, un loc de muncă, umblând cu CV-ul în mână, de la o masă la alta. Şi nu e uşor lucru să ţi se spună …”nu avem nevoie de dumneavoastră”, “vă sunăm noi” etc. Aproximativ 480 de persoane au fost selectate pentru interviuri ulterioare. Totuşi, zece persoane au reuşit să obţină un contract, dintre care un absolvent de studii superioare, şase muncitori necalificaţi, iar trei au doar studii medii.

La evenimentul organizat de AJOFM BN, în coordonarea directorului executiv Doris Moldovan, au participat 109 angajatori care au oferit 520 locuri de muncă, în diverse domenii de activitate, de la alimentaţie publică, industrie textilă, construcţii, turism, agricultură, marketing etc. Oferta posturilor vacante a atins un maximum la această Bursă, dacă luăm în calcul faptul că, săptămânal, doar câte 250 de locuri de muncă sunt anunţate de firme şi instituţii publice.

Bursa generală a locurilor de muncă a fost un bun prilej de promovare, pentru instituţie, şi a altor servicii pe care le propune clienţilor. AJOFM BN şi-a prezentat oferta de cursuri de formare profesională, amenajând un “mini-salon de coafură”, dar a făcut şi înscrieri pentru cursuri de calificare/recalificare sau perfecţionare în domeniul turismului, în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene. De altfel, şi alţi promotori de proiecte din fonduri comunitare şi-au prezentat acţiunile pe care le desfăşoară, fiind în căutare de potenţiali beneficiari.

Au monitorizat interacţiunea celor doi actori de pe piaţa muncii – angajator şi şomer/viitor angajat, prefectul Cristian Florian, mangerul judeţului Vasile Negruşeri, directorii unor instituţii deconcentrate.

Gabriela Ciornei

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5