Bistriţenii, aşteptaţi la Expo Grădină și Ambianță. Peste 37 de producători și comercianți expun pe Pietonal

Începând de astăzi și până duminică, cei pasionați de grădinărit, activități în aer liber și amenajări exterioare sunt invitați să viziteze standurile celor 37 de comercianți și producători  prezenți pe pietonalul „Liviu Rebreanu”.  Aici veți fi întâmpinați de o largă varietate de flori, pomi și butași, mobilier de grădină, produse de artizanat, dulciuri și produse alimentare tradiționale, articole sportive și cele mai noi modele de autoturisme și ATV-uri.

Târgul de primăvară, organizat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, a fost deschis de Vasile Bar, care a menţionat că la cea de-a III-a ediţie participă un număr record de expozanți, mulţumind pentru sprijin Primăriei Bistriţa, Consiliului Judeţean şi Instituţiei Prefectului. „Avem mari dificultăţi în organizarea unor manifestări de genul acesta, ne face mare plăcere că suntem în cel mai dorit şi cel mai bun loc din Bistriţa, pe Pietonal. Avem cel mai mare număr de expozanţi din cele trei ediţii, e un semn foarte bun, e un semn că putem continua şi speranţe că anii viitori vor fi chiar mai mulţi. Sper ca agenţii economici să aibă un an bun, mai bun ca anii trecuţi. Nu fac politică şi nici nu vreu să fac, dar vreau să transmit un mesaj: vrem linişte şi pace, nu mai vrem scandaluri. E mesajul pe care vreau să-l audă toţi cei care provoacă aşa ceva. Vrem ca statul să devină un partener al agenţilor economici, pentru că astăzi nu este un partener loial. În cursul anului 2018, din privat au trecut la stat 80.000 oameni şi-n condiţiile actuale ale crizei forţei de muncă este cea mai mare problemă a noastră. Sistemul bancar, „un duşman al mediului de afaceri”, profitând că are statul drept cel mai important client, nu se îndreaptă deloc sau în condiţii vitrege în creditarea agenţilor economici”, a declarat Vasile Bar.

         Preşedintele CCI B-N a ţinut să menţioneze faptul că Bistriţa-Năsăud se află, din punct de vedere economic, pe un onorant loc 20, asta în condiţiile în care din punct de vedere al populaţiei este pe locul 37.

         În context, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a felicitat echipa CCI B-N pentru tot ceea ce face pentru mediul de afaceri bistriţean, dar şi pentru cumpărătorii din judeţ. „Lucrurile se duc într-o direcţie bună şi cred că asta este dovada prezenţei numeroase a celor care expun. (...) Din păcate încă multe instituţii ale statului nu înţeleg că ele trebuie să fie parteneri ai cetăţeanului, ai mediului de afaceri şi se comportă aşa cum nu ar trebui. Lucrurile s-au schimbat în bine faţă de anii trecuţi, dar totdeauna este loc de mai bine şi nu am nicio rezervă ca aici, public, să cer tuturor să înţeleagă şi să pună în aplicare Legea prevenţiei, votată de Parlament, dar pe care unii nu au reuşit s-o citească”, a transmis preşedintele Moldovan. Acesta a punctat faptul că nu doreşte de la sistemul bancar decât să aplice aceleaşi reguli ca şi în ţările de provenienţă, tratând cetăţenii români şi mediul de afaceri românesc, aşa cum îl tratează pe cetăţeanul francez, german, austriac etc. „Nu vrem facilităţi preferenţiale, vrem ca cetăţeanul român să nu mai fie tratat ca cetăţean de mâna a doua sau a treia”, a mai declarat Radu Moldovan.

         Viceprimarul municipiului Bistriţa, Gelu Muthi, a menţionat că astfel de evenimente reprezintă o idee bună, atât în sprijinul oamenilor de afaceri, cât şi al bistriţenilor. „La seriozitatea pe care o are Camera de Comerţ şi colaboratorii, cred că acest eveniment va merge multă vreme de acum încolo. Cred că asta trebuie să facem noi, să găsim locul în care să punem la un loc pe cei care produc şi pe cei care cumpără şi, de ce nu, pe cei care vin să vadă, să experimenteze sau să înceapă ceva în acest domeniu”, a spus viceprimarul Muthi.

         Nu în ultimul rând, prefectul Ovidiu Frenţ a spus, în spirit de glumă, că „primăvara nu l-a luat pe nepregătite pe Vasile Bar”, care a organizat Expo Grădină&Ambianţă, ajunsă la a III-a ediţie. „Expoziţia pune la dispoziţia bistriţenilor tot ce înseamnă startul primăverii. Pentru flori şi pentru unelte mai e nevoie şi de puţină muncă şi-i îndemn pe toţi bistriţenii să nu le fie ruşine să pună mâna pe sapă, pe săpăligă, pe hârleţ şi să planteze arbori, flori etc.  Succes acestei expoziţii, invit pe bistriţeni să vină pe Pietonal în aceste zile şi vânzare bună”, a transmis prefectul judeţului.

***

Timp de patru zile, în perioada 4-7 aprilie 2019, zona pietonală a municipiului Bistrița va găzdui producători și comercianți din mai multe județe ale țării. Aceștia vor prezenta vizitatorilor oferte diverse specifice anotimpului, din următoarele categorii:

- Grădină & Horticultură – pomi, plante şi puieţi, butași, bulbi, seminţe, plante suculente.

- Terasă & Curte - amenajări peisagistice, mobilier de gradină, vase ceramice, articole de grădinărit, produse destinate amenajării curții și terasei.

- Bio & Beauty – produse naturiste (suplimente alimentare, produse de tratament) produse de aromaterapie și uleiuri esențiale, produse din lavandă, dulciuri şi sucuri naturale etc;

- Sport & Timp liber – jocuri, jucării, moto-velo, ATV-uri și cele mai noi modele de autoturisme;

- Tradiţional și alimentație publică – produse alimentare tradiționale, artizanat și bijuterii handmade.

Publicul de toate vârstele este aşteptat pe Pietonalul din Centrul municipiului Bistrița, să beneficieze de produsele expuse.

             De asemenea, echipa Centrul Europe Direct Bistrița din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud așteaptă vizitatorii la standul organizatorilor cu informații proaspete privind contextul actual și viitorul Europei.

 Programul expoziției:

Joi: 12,00-19,00;

Vineri și sâmbătă : 10,00-19,00;

Duminică: 10,00-17,00.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5