Sâmbătă,

Bistriţenii sunt invitaţi să se debaraseze de deşeuri electrice şi electronice

Campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la populaţie a ajuns la cea de-a treia ediţie. Sâmbătă, 4 octombrie, sub egida “Marea Debarasare” locuitorii judeţului sunt invitaţi să-şi scoată în faţa locuinţelor deşeurile de echipamente electrice şi electronice, urmând ca primăriile, prin operatorii de salubritate sau prin serviciile proprii, să le colecteze şi să le transporte spre cele două puncte autorizate aparţinând firmelor REMAT şi REDIVIVUS.

Potrivit purtătorului de cuvânt al APM BN, Mihaela Robb, chiar dacă proiectul vizează doar localităţile cu peste 20.000 de locuitori, instituţia a transmis invitaţia de a participa către toate cele 62 de autorităţi locale. Sâmbătă vor debuta două proiecte pilot de colectare a DEEE-urilor din mediul rural, în judeţele Argeş şi Covasna, iar pentru ca populaţia din comunele bistriţene să nu fie luată prin surprindere, pe viitor, APM a decis să le implice chiar de la această ediţie.

Echipele APM BN vor fi mobilizate în acest sfârşit de săptămână în toate localităţile, astfel încât acţiunea să se desfăşoare în condiţii optime. Se pare că această ediţie va instaura un program integrat pentru întregul an calendaristic pentru colectarea de DEEE, şi anume în prima sâmbătă a fiecărei luni.

În 2007, agenţiile de salubritate de la nivel naţional au reuşit colectarea a 600 tone de astfel de deşeuri, la reeditarea campaniei “Marea Debarasare” din 19 aprilie 2008 ajungându-se la 650 tone.

În Bistriţa-Năsăud, în perioada 2007-2008, au fost colectate 38,81 tone de DEEE, dintre care 22,86 numai în primele nouă luni ale anului. O cantitate ce depăşeşte 11 tone a fost deja direcţionată, în vederea valorificării, către o firmă de profil din judeţul Harghita.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5