Blocul operator centralizat al Spitalului Judeţean de Urgenţă prinde contur

“Blocul operator centralizat începe să-și arate adevărata față. Suntem la doar 60 de zile de finalizarea lucrărilor, condiționat de aprobarea finanțării finale. Cred, cu convingere, că în momentul finalizării acestei investiții, vom constata că este ceva unic în România”, anunţă managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Conducerea administraţiei judeţene şi a spitalului l-a invitat, pe această temă, la Bistriţa, pe ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cdariu, pentru a solicita alocarea unei ultime tranşe în vederea finalizării investiţiei.

În fapt, vorbim despre Blocul operator centralizat în suprafață de 1471 metri pătraţi, cu 8 săli de operații, fiecare având în componență o sală pentru pregătirea preoperatorie a pacientului, o sală pentru efectuarea intervenției chirurgicale, sala pentru trezirea postoperatorie a pacientului, filtrul de acces în sala de operații a personalului medica şi sala pentru curățarea postoperatorie și pregătirea în vederea sterilizării a instrumentarului medical.

Pe lângă cele 8 săli de operații, Blocul operator centralizat mai are în componență filtre de acces în blocul operator a personalului medical (femei, bărbați); sterilizare proprie; mic laborator pentru determinări rapide; sală pentru aplicarea protezelor gipsate (lângă sala de operații ortopedie-traumatologie); camere de lucru pentru personalul medical; oficiu pentru servire cafea, ceai şi camere tehnice.

Finanțarea acestei investiții este asigurată de Guvernul României prin Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5