Investiţie de peste 19 milioane lei în Blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Staff-ul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi reprezentantul firmei SC GB Indco SRL Bucureşti au parafat contractul de execuţie al investiţiei privind supraetajarea pavilion P+2 şi transformarea în P+4 în vederea construirii unui Bloc operator centralizat şi spaţii medicale. Licitaţia – pentru care au fost transmise trei oferte -  a fost adjudecată de asocierea S.C. GB Indco S.R.L./ S.C. Depisto Star S.R.L., pentru 19.437.841,79 lei.

Investiţia, care se gva întinde pe un interval de 3 ani, este susţinută din fonduri guvernamentale, din bugetul judeţean, mizându-se şi pe atragerea în acest parteneriat a Primăriei Bistriţa, mai ales dcă o treime din pacienţii spitalului sunt de pe raza municipiului.

În fapt, se va edifica un Bloc operator centralizat cu 8 săli de operaţii şi sterilizare proprie, şi anume 3 săli operaţii pentru Chirurgie generală, 2 săli operaţii pentru Ortopedie-traumatologie, o sală de operaţii pentru Urologie, o sală de operaţii pentru Oftalmologie, o sală de operaţii pentru O.R.L şi o Staţie de sterilizare proprie a Blocului operator.

Fiecare sală de operaţii este o structură complexă care cuprinde şi spaţiile anexe aferente, cu filtru sanitar pentru pregătirea medicilor, sala de pregătire preoperatorie a bolnavului, sala de trezire postoperatorie şi spălător pentru instrumentar.

         În plus, prin proiect se prevede şi dotarea acestui Bloc operator,

cu mese de operaţii, lămpi scialitice, o unitate de electrochirurgie cu sistem de furnizare argon medical şi evacuator de fum; 2 platforme electrochirurgicale de înaltă performanţă destinate procedurilor chirurgicale complexe endoscopice si deschise, având opţiunea de tăiere şi coagulare, funcţionalitate bipolară, sigilare vasculară şi fuziune tisulară; 2 platforme electrochirurgicale monopolare/bipolare; oximetru cerebral; un aparat de măsurare uniemisferică a profunzimii anesteziei;

2 sisteme de anestezie şi monitorizare complexă; o trusă de laparoscopie pentru intervenţii chirurgicale; centrală triplex de producere oxigen medical şi o staţie de sterilizare.

         La etajul patru al clădirii, vor fi spaţii medicale, adică salonae cu grup sanitar, săli de tratament şi spaţii administrative.

***

         “Noi ne continuăm activitatea de a face lucruri bune pentru oameni. Orice societate care se respect trebuie să investească în două sisteme pe care eu le consider primordiale, sistemul de învăţământ şi sistemul de sănătate.

         Aş vrea să o spun că o facem şi eu am obligaţia să o spun: îi mulţumesc pe această cale premierului Victor Ponta că în urma vizitei făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, văzând că autorităţile locale împreună cu managementul spitalului sunt interesate să dezvolte alte secţii, să le reabiliteze şi să creeze condiţii europene de lucru pentru medici şi condiţii europene de tratament pentru bolnavi, a aloca suma de 50 miliarde lei vechi, pentru a continua lucrările”, a precizat preşedintele CJ, Radu Moldovan.

         Potrivit acestuia, odată cu finalizarea investiţiei se va realiza şi un alt deziderat al autorităţilor, şi anume cel de a aduce cât mai multe dintre secţiile Spitalului Judeţean în aceeaşi locaţie, atât pentru eficientizarea activităţii, cât şi pentru a putea da o altă destinaţie imobilelor de pe Bulevardul Independenţei.

 ***

         În plus, a precizat preşedintele Moldovan,  în următoarea etapă se va încerca şi “primenirea” resurelor umane, chiar dacă la Bistriţa este doar un spital judeţean de urgenţă.

         “Generaţiile se primenesc. Noi avem, la ora actuală, 35 de medici rezidenţi, care se pregătesc pe diverse specialităţi. Sunt cei care înlocuiesc specialităţile pe măsură ce medicii se vor pensiona”, a punctat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Mircea Gelu Buta. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5