BN: 454 persoane confirmate! 101 cazuri active in judet

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, până astăzi, 21.06.2020, sunt 454 cazuri confirmate de CoVid-19. Sunt 311 persoane vindecate şi 42 decese înregistrate, astfel că sunt 101 cazuri active care necesită internarea. Cu 1,59 cazuri la mia de locuitori, Bistriţa-Năsăud este pe locul 8 la nivel naţional. 
 
In judeţ, mai avem  14 persoane în carantină instituționalizată şi 1637 persoane în izolare la domiciliu. 
 
  De la ultima raportare, mai este cinfirmat cu noul coronavirus un asistent de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. 
Până în prezent, 26 cadre medicale (nouă medici, 17 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 27 au fost declarate vindecate.
***
 
 Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră a fost declarată vindecată.
 
De asemenea, printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
 
***
Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
 Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
 O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
 Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
 Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Acestea  au fost declarate vindecate.
 O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
  11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.
 

Comentarii

21/06/20 15:01
vizitator

Motto:
“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
(Klaus Iohannis)_
Ignorarea obligațiilor ce decurg din instituirea stării de alertă, dintre care cele mai importante sunt evitarea aglomeratiei si purtarea măstii de protecție atât in spatii inchise cât si in mijloacele de transport în comun, duce la cersterea riscurilor răspândirii Covid-19 in comunitate. Asa se explica numărul ridicat al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate in România si in județul Bistrița-Năsăud. Astfel, până acum in judetul nostru numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a ajuns 454, si este in crestere de la o zi la alta. De subliniat că de la inceputul epidemiei, intre cei depistati pozitiv s-au numărat 10 angajati de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) precum si o angajată a Direcției de Venituri , Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei Bistrița, care si-au suspendat temporar activitatea.

22/06/20 10:58
George Carp

Domnule Vizitator, motto-ul este foarte bine găsit, spre marea iritare a domnului Andrei Marga, care, printre altele, nu prea pune preț pe stările de urgență și de alertă, după propria afirmație!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5