BN: Numărul cazurilor CoVid a rămas la 454! A crescut numărul deceselor

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, până astăzi, sunt 454 cazuri confirmate de CoVid-19. Sunt 311 persoane vindecate şi 44 decese înregistrate, astfel că sunt 99 cazuri active care necesită internarea. Cu 1,59 cazuri la mia de locuitori, Bistriţa-Năsăud este pe locul 8 la nivel naţional. 

În Bistriţa-Năsăud, mai sunt 14 persoane în carantină instituționalizată şi 1489 persoane în izolare la domiciliu, potrivit datelor transmise de Institu

***
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
• Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
• O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
• Până în prezent, 26 cadre medicale (nouă medici, 17 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 27 au fost declarate vindecate.
• Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră a fost declarată vindecată.
• Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Acestea au fost declarate vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
• 11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate

 

Comentarii

22/06/20 16:12
vizitator

Motto:
“În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
(Klaus Iohannis)_
Ignorarea obligațiilor ce decurg din instituirea stării de alertă, dintre care cele mai importante sunt evitarea aglomeratiei si purtarea măstii de protecție atât in spatii inchise cât si in mijloacele de transport în comun, duce la cersterea riscurilor răspândirii Covid-19 in comunitate. Asa se explica numărul ridicat al cazurilor de infectare cu Covid-19 confirmate in România si in județul Bistrița-Năsăud. Astfel, până acum in judetul nostru numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 a ajuns 454, si este in crestere de la o zi la alta. De subliniat că de la inceputul epidemiei, intre cei depistati pozitiv s-au numărat 10 angajati de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) precum si o angajată a Direcției de Venituri , Taxe și Impozite Locale din cadrul Primăriei Bistrița, care si-au suspendat temporar activitatea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5