BN: 3 cazuri noi, 449 persoane confirmate cu noul coronavirus!

 

La nivelul judetului nostru, sunt 439 cazuri confirmate cu CoVid-19, cu 3 mai mult fata de vineri. Cu 1,57 cazuri la mia de locuitori, Bistrita-Nasaud este pe locul 8 la nivel national. 

Sunt 308 persoane vindecate si 42 decese inregistrate, astfel ca sunt 89 cazuri active.

In judet, mai sunt 16 persoane în carantină instituționalizată si 1768 persoane în izolare la domiciliu. 

Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județ (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră a fost declarată vindecată.

***

Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
Până în prezent, 25 cadre medicale (nouă medici, 16 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 27 au fost declarate vindecate.
Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Una dintre acestea a fost declarată vindecată.
 Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, patru au fost vindecate.
O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
Zece persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic, sase sunt vindecate.

///

Până astăzi, 20 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.730 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.735 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.500 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 330 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 190 de pacienți.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5