Boc către prefecţi: Nu guvernăm ca să fim frumoşi în sondaje

Premierul Emil Boc a chemat prefecţii, duminică, la o videoconferinţă în care s-au discutat problemele curente ale guvernării. În discursul susţinut la începutul şedinţei, şeful Executivului le-a explicat celor prezenţi de ce sunt necesare măsurile nepopulare luate în această perioadă. Premierul susţine că cei aflaţi astăzi la Putere nu guvernează pentru a fi ,,frumoşi în sondaje” şi că deciziile aspre luate anul acesta le va asigura noi voturi la alegerile din 2012.

,,E clar că acum este perioada decisivă şi trebuie acţionat fără niciun fel de ezitare. Guvernăm acum ca să reparăm ce-au stricat 20 de ani de decizii proaste, populiste, de reforme mimate, de pomeni electorale, de risipă. Ca să repari, trebuie sa iei, evident, şi decizii nepopulare”, a explicat Emil Boc la începutul şedinţei de duminică.

Premierul susţine că, dacă Guvernul ar lua numai ,,măsuri călduţe”, România „s-ar prăbuşi mâine”.

,,Nu guvernăm ca să fim astăzi frumoşi în sondaje. Mai bine plătim acum, noi guvernanţii, costurile de imagine ale măsurilor dureroase şi nepopulare, decât să plătească toţi românii costurile îngrozitoare ale neluării acestor măsuri. Puteţi să fiţi siguri că dacă am lua doar măsuri călduţe, de imagine, am fi frumoşi în sondaje azi, dar ţara s-ar prăbuşi mâine”, a spus Boc.

Şeful Executivului mai susţine că, dacă Guvernul va continua să ia astfel de măsuri, electoratul le va da un nou vot în 2012.

,,În situaţia asta, vă asigur că nimeni nu ne-ar ierta la urme în 2012. De aceea, din punctul meu de vedere, trebuie să luăm toate măsurile de restructurare şi de reformă acum, ca să le fie mai bine românilor în următorii doi ani. Şi în anii ce vor urma. (...) Dacă lucrăm acum bine, rezultatele se vor vedea cu siguranţă în următorii doi ani”, a declarat primul ministru.

,,Ştiu că acum este greu, ştiu că există nemulţumire şi o înţeleg. (...) Vreau să ştiţi că la fel de bine ştiu că şi în perioada următoare vor fi dificultăţi. Nu avem însă decât o singură alternativă. Să mergem pe acest drum”, le-a mai spus Boc prefecţilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5