Boc despre Botiş: Este un om onest, care a înţeles că a greşit şi a demisionat din funcţia de ministrul al Muncii

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, la Constanţa, că Botiş este un om onest, care a înţeles că a greşit şi a demisionat din funcţia de ministrul al Muncii.

,,Ministrul Muncii, aşa cum am mai spus, este un om onest, a înţeles că a greşit, a acceptat această greşeală şi şi-a dat demisia", a afirmat Boc, citat de Mediafax.

El a mai spus că Ministerul Muncii a fost şi va rămâne al PDL pentru că ,,textul Constituţiei” nu permite remanieri care să schimbe compoziţia politică a Guvernului.

,,Din nefericire, textul Constituţiei nu ne permite în acest moment să facem remanieri care să schimbe compoziţia politică a Guvernului şi din acest punct de vedere, conform înţelegerii existente, portofoliul de la ministerul Muncii aparţine Partidului Democrat Liberal şi rămâne al Partidului Democrat Liberal”, a mai spus premierul.

Anterior, premierul Emil Boc declarase, tot la Constanţa, întrebat dacă viitorul ministru al Muncii va fi din UNPR, că portofoliile politice au fost repartizate în coaliţie şi orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, precizând că în prezent nu este avut în vedere acest lucru.

Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru funcţia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan - vicepreşedinte al PDL, Claudia Boghicevici - deputat de Arad şi vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaţilor, al cărei nume a fost menţionat şi la precedenta remaniere şi Gheorghe Barbu - secretarul general al Camerei şi fost ministru al Muncii, precum şi cel al lui Marian Sârbu - preşedintele UNPR şi fost ministru al Muncii.

Potrivit sursei menţionate anterior,deputatul UNPR Valeriu Steriu a declarat, că fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a fost ,,un profesionist desăvârşit”, dar preşedintele UNPR Marian Sârbu este cel mai bun specialist pe probleme de muncă şi protecţie socială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5