Bogdan Ivan (PSD): Mediul privat cu capital românesc riscă lovitura de grație, pe finalul anului, dacă nu se prelungesc eșalonările

Deputatul ales, Bogdan Ivan, consideră că 30.000 de companii cu capital românesc riscă să primească lovitura de graţie pe finalul anului, asta pentru că ordonanţa cu privire la eşalonarea plăţilor expiră la data de 25 decembrie, iar acest Guvern nu are posibilitatea să adopte un nou act normativ. În cadrul unei conferinţe de presă, Bogdan Ivan a făcut referire şi la cele 1,6 milioane de locuri de muncă pierdute de România în această perioadă de pandemie, dar şi la faptul că România a alocat pentru relansarea economiei, procentual din PIB, sume comparabile cu Kenya, Congo etc., potrivit unui raport FMI.

          „Deşi susţin, aparent, în declaraţii publice politicianiste, mediul privat, locurile de muncă ale românilor, actualul Guvern a reuşit blocarea a tot ce înseamnă reeşalonarea de plată pentru contribuţiile către stat ale companiilor. Guvernul nu poate să emită ordonanţă de urgenţă prin care să prelungească perioada în care companiile care au avut probleme să-şi reeşaloneze plăţile. Expiră în 25 decembrie ordonanţa care a permis acest lucru, iar după, ANAF-ul a comunicat oficial, vor începe propririle şi executările silite. Sunt peste 30.000 de companii care riscă să ajungă în această situaţie, iar numărul locurilor de muncă pierdute să depăşească 2 milioane. Dacă nu se trezesc, mediul privat cu capital românesc, în special, va primi o lovitură de graţie pe finalul anului”, a declarat Ivan.

          Acesta s-a referit şi la situaţia celor 200.000 de români care nu mai au posibilitatea să-şi plătească ratele pentru creditele imobiliare. „Statul român, Guvernul pe care-l aşteptăm, trebuie să scoată o ordonanţă prin care acei români care riscă să rămână fără un acoperiş deasupra capului pentru că nu-şi pot plăti ratele să poată fii amânaţi 6-9 luni, după cei au plătit 15 ani rate în mod cinstit”, a declarat Bogdan Ivan.

Comentarii

18/12/20 17:29
un cetatean

Lasa domnule ca aveti voi mai multe acoperisuri deasupra capului, iar mediul privat de care va pasa acum, l-ati incalecat in perioada guvernarii voastre!
Sunteti de-o fatarnicie greu de imaginat! Urmasi de nadejde ai Dancilei, Dragnea......

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5