Deputatul Bogdan Ivan a depus primul proiect legislativ: Legea pentru creşterea alocaţiei de hrană în spitalele din România

Deputatul Bogdan Ivan a depus primul său proiect legislativ prin care propune creşterea alocaţiei de hrană în spitalele din România. Proiectul a primit susţinerea Grupului parlamentar PSD, coiniţiatori fiind deputaţii George Şoldan şi Daniel Suciu.
„Îmi doresc ca parlamentarii puterii să înţeleagă cât de vitală este trecerea acestui proiect legislativ de modificare a Legii 95/2006 care vizează reforma în sistemul sanitar. Voi face tot ceea ce ţine de mine şi mă bucur că am sprijinul colegilor din PSD pentru a convinge şi actualul arc guvernamental de faptul că 10 lei este o sumă ridicolă cu care nu poţi hrăni nici măcar un animal de companie darămite o persoană aflată în spital. Îl întreb pe domnul Florin Câţu dacă domnia sa ar putea să trăiască o zi”, a precizat Bogdan Ivan.
Deputatul PSD a menţionat că o sumă de 40 lei ar fi una normală pentru hrana în spital, luând în calcul diurna acordată în zona instituţiilor publice şi a firmelor private. „Dacă în cazul unui delegat din partea unei instituţii publice se acordă 42 de lei şi se consideră o sumă care să acopere trei mese pe zi, atunci putem să aplicăm acest model şi în cazul celor din spitale”, a motivat Bogdan Ivan. Parlamentarul PSD a mai spus că o altă prevedere extrem de importantă vizează eliminarea plafonului de 10 lei pentru norma de hrană. În prezent, chiar dacă managementul unui spital dispune de sume de bani, nu poate aloca mai multe fonduri pentru hrana pacienţilor, fiind blocat legislativ.
O altă prevedere importantă face referire la faptul că o persoană internată primeşte acum hrană doar de a doua zi, fapt care va fi modificat.
Iniţiativa ar putea fi aprobată cel mai devreme la finalul sesiunii parlamentare, după parcurgerea tuturor etapelor legislative.

Comentarii

12/02/21 16:41
un cetatean

Dar cand ati fost la putere de ce n-ati crescut alocatia de hrana? Nici macar cele 8 spitale regionale promise in campanie nu le-ati construit. Dar a aparut in acea perioada Teldrum, Belina, ca erau prioritare pentru bunastarea unor "colegi".Daca ati avea bun simt , ati tacea cativa ani. Voi v-ati spus ultimul cuvant, si a fost insultator pentru tara si cetatenii ei!
Nu trebuie sa-nteleaga nimeni spusele voastre ca nu au nicio valoare, cum n-aveti nici voi, marii politruci pesedisti!
Ati uitat cat ati batjocorit tichetele de hrana oferite celor nevoiasi? Voi, care i-ati ignorat total, ati putut face bascalie. Acestia sunteti voi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5