Deputatul Bogdan Ivan: Primul meu proiect legislativ este legea pentru creșterea alocației de hrană în spitalele din România!

Primul meu proiect legislativ ca deputat este Legea pentru creșterea alocației de hrană în spitalele din România. O datorie de onoare și un proiect de suflet, care sper să găsească înțelegerea tuturor colegilor din Parlament, indiferent de culoarea politică.
Nu intrăm în spitale cu carnetul de partid, iar bolnavii, oameni simpli aflați în situații vulnerabile, trebuie să aibă măcar o hrană decentă, iar noi putem schimba asta. ACUM.
În acest moment statul alocă 10 lei (adică 2 Euro) pentru TREI mese pe zi. Propunerea mea e de 40 de lei/zi/pacient (similar cu alocația din penitenciare). O altă modificare prevede ca alocația de hrană să se aplice din prima zi a internării și anularea plafonului maxim de 10 lei/zi/bolnav.
Ca deputat al județului Bistrița-Năsăud am obligația de a mă lupta pentru demnitatea fiecărui român care ajunge în orice spital al țării. Alocația de hrană de astăzi este o batjocură, nefiind nici măcar indexată cu procentul inflației, cum ar fi logic.
Nevoile nutriționale ale unui bolnav sunt deosebite, iar mulți dintre ei au un regim special, care, categoric nu poate fi realizat de niciun maestru bucătar având la dispoziție doar 10 lei.
Fotografiile revoltătoare cu hrana pe care o primesc bolnavii din România nu rezolvă nimic, dar o lege bună care să le asigure o hrană de calitate DA!
Le mulțumesc colegilor din grupul parlamentar PSD pentru susținerea acestei idei și colegilor deputați George Șoldan și Daniel Suciu, co-inițiatorii proiectului, transmite Bogdan Ivan, pe pagina de facebook.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5