Deputatul Bogdan Ivan: Voi propune majorarea alocaţiei de hrană pentru bolnavii din spitalele României

Deputatul social-democrat Bogdan Ivan a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va propune un amendament la Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii prin care să fie majorat cuantumul alocaţiei de hrană pentru bolnavii din spitale şi creată posibilitatea ca, în funcţie de veniturile fiecărui spital, această normă să poată fi majorată pe plan local.
„Din păcate, azi, chiar dacă şi-ar dori, chiar dacă ar avea bugete, managerii spitalelor publice nu pot depăşi plafomul de 10 lei/pacient pentru asigurarea celor trei mese calde pe zi. La începutul pandemiei, oameni care poate nici nu au contribuit la bugetul de stat, au primit o alocaţie de hrană de 70 lei/zi şi erau ţinuţi forţat în carantină. Prin comparaţie, alocaţia de hrană pentru o persoană încarcerată într-un penitenciar este de 32 lei/zi. Din punctul meu de vedere, cu aceşti 2 euro/zi este imposibil să asiguri trei mese bolnavilor care au un regim de alimentaţie special şi care au nevoie de proteine”, a menţionat Bogdan Ivan.
Parlamentarul PSD va căuta o soluţie legislativă împreună cu colegii săi deputaţi în vederea amendări Legii 95/2006 şi a creşterii acestui plafon, cel puţin prin dublarea sa. „Dacă spitalul din Bistriţa îşi permite să asigure mai mulţi bani pentru hrana pacienţilor să poată să o facă. Sunt multe spitale din România care au condiţii foarte bune, şi mă refer şi la Bistriţa, dar care nu pot să depăşească acest plafon pentru că este reglementat de lege. (...) Voi face şi o scrisoare către ministrul Sănătăţii şi voi găsi portiţa administrativă pentru a amenda această lege”, a mai spus Bogdan Ivan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5