Suplimentul "Răsunetul Cultural", realizat de Societatea Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud şi USR Cluj

Bogdana-Andreea Moldovan: Festivalul Naţional de Literatură şi Folclor de la Vişeu de Sus, 2018, Premiul pentru proză - liceeni

FULGUIRI

poeme în proză

 

 

Oglinda

 

            Te uiți în oglindă și te vezi pe tine însuți, dar de fapt, nu vezi totul în întregime. Îți vezi ochii, nasul și zâmbetul profund. Însă, nu vezi cantitatea de vieți pe care ai atins-o cu prezența ta. Nu vezi toți oamenii pe care i-ai făcut să zâmbească și să râdă. Nu îți închipui cât de puternic și complex ești. De fapt, oglinda pe care o privești îți camuflează toate calitățile exterioare. Așadar, nu ești un om simplu, ca o reflecție, ești un om complex, care nu permite capacitatea unei simple oglinzi de a te dezvălui în întregime. Ești ca iubirea…

 

O dependenţă

 

             Ne întrebăm adesea de ce nu suntem fericiți, de ce nu trăim emoția unei iubiri. Tindem mereu să căutăm esența ei, dar nu ne gândim niciodata dacă merităm ceea ce ne dorim, de asemenea nu ne întrebăm dacă o cunoaștem pe deplin. Ei bine, nu există să nu poți iubi, există doar ,,necunoaștere”, nu putem să iubim daca nu descoperim esența celor șase elemente infinite ale iubirii: Instinct, Utopie, Bucurie, Imaginație, Respect, Emoție. Însă, o dată ce o stăpânești, aceasta devine o dependență, mai exact, dependența sufletului. Incepe să îți ghideze  sentimentele, emoțiile din exuviile intense ale iubirii spre noi experiențe ale vieții, spre noi începuturi. Iubirea îți dă prilejiul de a descoperi cealaltă versiune a propriei persoane,cunoști diferite stări create de cea mai puternică forța din univers, dar în acelasi timp, ea îți posedă și frica. Frica de iubire este singura energie creată pe care ființa umană nu o controlează după voința sa.

 

 

Viciul

 

            Puterea mea este minunată, încearcă-mă și vei vedea, dar daca o să o faci, s-ar putea să nu mai poti fi liber vreodată. Greșelile pe care o să le comiți vor merita pentru plăcerea pe care o să o simți în brațele mele. O să îți minți parinții și o să îi vezi îngrijorați , iar când o să le vezi lacrimile ar trebui să fii trist, dar o să uiți de morala pe care o vei primi. Cu siguranță voi fi consecința alegerilor tale. Schimb oamenii buni în persoane în care nu și-ar fi imaginat vreodată ca ar putea deveni, separ persoanele și pe cei din jurul tău. O să îndepărtez totul de tine și voi fi mereu în prezența ta, mai presus de toate o să-ți controlez mintea și gândurile.

 

 

În tainele sale

 

            Puternică precum o stâncă și totuși sensibilă ca un strop de rouă în arșița soarelui. Iubirea înseamna să te oferi cu totul, să dai tot ce e mai bun din tine, să fii așa cum nu ai mai fost pentru cineva. Ea te ajută să cunoști ce fel de persoană ești, să îți dai seama că poți iubi, poti avea încredere și mai presus de tot poți să ai grijă de ceea ce iubești. Oamenii își exprimă cuvintele despre iubire, crezând că nu există sau adesea că nu poate fi determinată, însă persoanele care sunt surprinse de ea, au acces în învelișul etern al sufletului unde iubirea se afla în tainele sale.

 

Uneori ochii

 

            Uneori, ochii pot să transmită mai mult decât gura poate rosti și mintea poate accepta, similar și glasul iubirii care îndeamnă sufletului omului spre o resursă infinită a eternitatii care venerează viața.

 

Bogdana-Andreea Moldovan

Cls. a XI-a, Colegiul Naţional Petru Rareş

Beclean

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5