La Spitalul orăşenesc năsăudean

Bolnavilor li se pregăteşte ceva!

În câteva zile, Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud va beneficia de o revoluţie a tehnicii moderne. Potrivit directorului spitalului năsăudean, dr. Adrian George, la unitatea medicală reprezentativă din Ţara Năsăudului, va fi pus în funcţiune noul sistem de Telemedicină pentru consultarea virtuală (on line) a pacienţilor de către specialiştii de la Unitatea de Primire Urgenţe Târgu Mureş.

„Este un lucru deosebit de important deoarece bolnavii aduşi la UPU a spitalului nostru, vor putea fi consultaţi, prin sistem audio-video, inclusiv de transmitere de date medicale. Acest proiect este foarte util la spitalul năsăudean deoarece, se ştie foarte bine că nu întotdeauna avem de gardă medici specialişti. Cu ajutorul acestui sistem se poate afla în timp foarte scurt dacă starea bolnavului (pacientului) impune un transfer de urgenţă la alt spital mai mare, sau de specialitate, sau poate rămâne la noi pentru a fi tratat corespunzător dotărilor noastre. În cazuri foarte grave va fi trimis elicopterul pentru transportul bolnavului la unitatea spitalicească specializată.

Acest sistem va fi realizat cu sprijinul Romtelecom şi a STS (Serviciul de Transmisiuni Speciale). Avem deja aparatura, ea urmând a fi pusă în funcţiune în cel mai scurt timp. Sistemul de Telemedicină este un proiect finanţat prin Banca Mondială, cu o valoare de 1,6 milioane de euro, fiind folosiţi până acum 890.000 de euro, stadiul pilot fiind implementat în Regiunea 7 Centru, toate spitalele urmând a fi conectate la UPU Târgu Mureş”, ne-a explicat dr. George Adrian, directorul spitalului năsăudean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5