Botiş: „Nu am inventat nimic şi nu copiez pe nimeni, copiez doar legea”

Candidatul PD-L pentru Colegiul 1, Ioan Botiş, răspunde astfel acuzaţiilor lansate de contracandidaţii săi. Strategia de dezvoltare integrată a zonei metropolitane Bistriţa-Livezile-Valea Bârgăului propusă de Botiş a iscat numeroase comentarii ironice pe scena politică, dar şi în mass-media.

„Nu am inventat nimic şi nu copiez pe nimeni, copiez doar legea. Bistriţa Metropolitană este un proiect care se poate realiza conform Programului Operaţional Regional. Ca să înveţi toate lucrurile astea îţi trebuie multă experienţă, iar pentru administraţie îţi trebuie cel puţin doi ani. Mă bazez pe experienţa acumulată de-a lungul anilor. Nu sunt doar nişte hârtii puse pe perete. (…) rugămintea mea, în faţa ecologiştilor şi pesediştilor, este să mă susţină”.

Printre proiectele de legi propuse de Botiş se numără legea privind reforma sistemului de pensii şi introducerea pensiei sociale minime, legea primului contract de muncă, legea formării profesionale, legea salariului corect şi a flexibilizării programului de muncă, legile învăţământului şi legile descentralizării administraţiei locale. Programul legislativ al candidatului PD-L pentru Colegiul 1, Ioan Nelu Botiş, este susţinut şi de grupul de consilieri locali PD-L. „Tot ce se doreşte a se face cu cele şase proiecte de legi sunt prinse în programul PD-L. De exemplu, legile învăţământului sunt preluate din sistemul polonez şi finlandez”, a precizat consilierul local PD-L, Eugen Curtean. Programul legislativ al candidatului PD-L, Ioan Nelu Botiş, va fi dezbătut pe larg în cadrul întrunirii de miercuri cu membrii PD-L, care „va fi mai mult o şedinţă tehnică de lucru”, a precizat Botiş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5