Bravul erou Constantin Romanu Vivu s-a întors în Teaca printr-un bust

Liceul Constantin Romanu Vivu din Teaca are de săptămâna aceasta un bustul al eroului martir. Amplasat în fata liceului, bustul a fost sculptat de prof. Diana Borza ( profesoară la liceul Teaca, ce a donat bustul) . Prezenti la dezvelire au fost primarul Iustian Muntean, Corneliu Gaiu de la Muzeul judeţean, inspectirul scolar de istorie Angelo Manea.
Program artistic a fost pregatit de prof. Geta Petrovan, alături de colege şi de elevi. Din Grupul vocal folcloric au făcut parte şi Madalina Oltean, Teodora Florea, Diana Ardelean, Maria Somesan şi a prezentat cantece patriotice. Soborul de preoti a sfinţit bustul ce va înfrumuseţa de acum localitatea, amintind de bravul erou.
Constantin Romanu Vivu (n. 1821, Pinticu, județul Bistrița-Năsăud - 9 februarie 1849, Sângeorgiu de Mureș) a fost unul din conducătorii fruntași ai Revoluției române din Transilvania din 1848. În data de 18 octombrie 1848, a fost ales prefect al Ținutului Mureșului de Sus, cu sediul la Reghin. În această calitate a organizat și condus Legiunea a XII-a română.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5