Şcoala mea poartă un nume - Constantin Romanu Vivu

Bondrea Andrei, clasa VI-a A

Liceul Teoretic din Teaca poartă numele unuia dintre cei mai viteji comandanţi, care a luptat în armata revoluţionară a lui Avram Iancu de la 1848.

            Constantin Romanu Vivu,  s-a născut la Pintic. El a luptat cu îndârjire şi cu devotament pentru dreptate, libertate şi egalitate între oameni. Constantin Romanu Vivu a fost ucis mișelește deși el s- a purtat demn și frățește cu prizonierii lui. El și-a dus la îndeplinire misiunea, sacrificându- se pentru o cauză nobilă pentru libertate și egalitate. În amintirea faptelor lui vitejești, Liceul Teoretic din Teaca, a fost numit ,, Constantin Romanu Vivu” dorindu- se ca acei ce trec pragul școlii să lupte cu devotament pentru ceea ce- şi doresc, să fie elevi implicaţi şi să pătrundă în lumea cunoaşterii cu încredere că pot fi învingători.

            Imnul Naţional răsună şi în încăperile Liceului Teoteric ,, Constantin Romanu Vivu” şi are acelasi ecou în inimile fiecăruia: dragostea pentru ţară.

            Uniformele au fost create ca o îmbinare simbolică a două culori: roşu o culoare care semnifică acţiune, energie şi forţă şi negrul care semnifică sobrietatea şi eleganţa.

Toate îl caracterizează pe mentorul spiritual al şcolii. În şcoala noastră se găsesc elevi de diferite etnii, care trăiesc în armonie. E de ajuns să ne uitam la bustul care a fost ridicat în onoarea lui Constantin Romanu Vivu, pentru a ne da mâinile şi pentru a ne simţi mândri.

            Mentorul şcolii noastre este un model pentru noi. Avem credinţa că vom lupta şi noi pentru ceea ce ne dorim, fiind adevăraţi învingători. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5