Elevi şi profesori din patru ţări, printr-un proiect Erasmus, la Liceul Teoretic C. R. Vivu Teaca

Societatea de azi se află într-o continuă transformare, modificare a condițiilor socio-economice: schimbare în orientarea profesională ori în structura familială, accentuarea fenomenului migrațiilor etc., toate acestea având consecințe asupra rolului școlii și asupra exigențelor profesionale ale cadrelor didactice cărora li se solicită noi competențe pentru a face față acestor provocări.

            În acest context, Liceul Teoretic „Constantin Romanu Vivu” Teaca este inițiatorul și coordonatorul unui proiect de mobilitate în domeniul formării profesionale: ERASMUS +KA229 ,,MATHS IN DAILY LIFE.” care se va derula pe parcursul anilor școlari 2019 – 2021. În cadrul acestui proiect participă școli din 5 țări,  şi anume Italia, Macedonia, Portugalia, România și Turcia.

Acest proiect și-a propus să fie un vehiul pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice în  scopul adaptării la cerințele societății actuale. Colaborarea cu colegii din străinătate vizează posibilitatea de a împărtăși idei, de a schimba bune practici și cunoștinte în domeniul educației școlare. Ne dorim ca prin expunerea la diferite metodologii de predare, sisteme educaționale și culturi să reușim integrarea dimensiunii europene în procesul de predare- învățare-evaluare românesc, iar profesorii din cadrul  școlii noastre să-și însușească noi perspective de abordare a actului educativ. De asemenea, una dintre moștenirile esențiale ale acestui proiect sperăm să fie dezvoltarea unor relații profesionale durabile cu toți partenerii, un schimb intens de idei și de bune practici.

În săptămâna 11-15 noiembrie, Liceul Teoretic ,,Constantin-Romanu-Vivu” Teaca a fost gazda primei mobilități. După o călduroasă ședință de deschidere care s-a desfășurat și în prezența autorităților locale reprezentate de domnul primar, Iustin Muntean, școala noastră a oferit elevilor și profesorilor oaspeți o agendă de lucru bogată în activități de învățare, predare și formare. În fiecare zi, profesorii și elevii au lucrat în echipe internationale în cadrul atelierelor și workshop-urilor planificate, reușindu-se astfel un schimb intens de idei și bune practici, dar și stabilirea unor conexiuni internaționale în rândul elevilor și profesorilor. Totodată, oaspetilor noștri li s-a oferit posibilitatea să descopere și obiceiurile și tradițiile noastre culturale, culinare, religioase,  etc. Pe această componentă, un real ajutor ne-a oferit interpreta de muzică populară  d-na Cornelia Ardelean Archiudean alături de Ansamblul folcloric "Cununa grâului” din Ocnița, coordonat de d-nul colonel Florentin Archiudean, care are în componență elevi ai școlii noastre.

Mulțumirea noastră cea mai mare a fost faptul că s-au legat prietenii strânse între profesorii implicați, dar, mai ales, între elevi, astfel că plecarea oaspeților noștri a reprezentat unul dintre cele mai emoționante momente...

 

Director,

prof. Niculai Iacob Gavrila

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5