Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” va fi certificată, printr-un amplu exercițiu, la Cincu, pentru a fi pusă la dispoziția NATO din 2024

Unul dintre obiectivele Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan”, anunțat la începerea anului de instrucție și la ceremonia de predare/preluare a comenzii, este cel de a fi certificată în vederea punerii la dispoziția NATO, începând cu anul 2024.

          De altfel, col. Cristinel-Dumitru Colibaba, noul comandant al Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, a  menționat în discursul său că principala provocare o constituie  “certificarea pentru prima dată a comandamentului marii unităţi şi unităţilor subordonate ca structuri NATO ce urmează să fie puse la dispoziţia Alianţei începând cu anul 2024”. 

          În cadrul unei conferințe de presă, fostul comandant al Brigăzii, generalul de brigadă Cornel Scurt, în prezent locțiitorul șefului Direcției Operații din Statul Major al Apărării, a menționat că procesul,care este unul de durată, a început. “Înainte a fi pusă la dispoziţia NATO, marea unitate trebuie certificată de către experţi NATO, certificare care se va produce pe timpul unui exerciţiu, în luna octombrie, la Centrul Naţional de instruire Cincu. Col. Colibaba va prelua planurile astfel încât în toamnă să fie certificată pentru a îndeplini misiuni”, a declarat generalul de brigadă Cornel Scurt.

În context, a fost făcută precizarea că lucrările din interiorul Brigăzii, reabilitarea sau edificarea unor construcții noi, vizează îmbunătăţirea condiţiilor de viață și de lucru ale militarilor, dar și datorate noii tehnici cu care este înzestrată unitatea.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5