Bucătăria americană: cele mai iubite preparate de către americani

Statele Unite ale Americii sunt cunoscute ca tărâmul tuturor posibilităților, iar acest lucru se reflectă și în ce privește bucătăria. Imigranți din toate țările lumii au format națiunea americană, ceea a dus la un melanj de culturi și tradiții, inclusiv gastronomice. 

Americanii consumă cu plăcere preparate cu origini europene, dar și mexicane, chinezești sau cu specific evreiesc. În evoluția bucătăriei Unchiului Sam, a intervenit și specificul local, astfel că, de-a lungul timpului, au apărut rețete specifice, în diferite zone. Unele au ajuns populare în toate statele, în timp ce altele au rămas cunoscute doar într-o regiune, cum este cazul unor rețete din sud. Există însă câteva preparate pe care americanii le adoră și pe care te invităm să le descoperi în continuare.

 

Aripioare în stil Buffalo

Aripioarele de pui în stil Buffalo au apărut în anii ‘60, la un restaurant din orașul omonim. În prezent este un preparat consumat pe scară largă, mai ales în restaurantele fast-food și în cele populare, unde oamenii vin să bea câteva beri și să urmărească un eveniment sportiv împreună. 

Aripioarele se gătesc prin prăjire în baie de ulei și înmuiere într-un sos picant pe bază de unt topit, ardei cayenne și oțet. Se servesc fierbinți, cu dressing de brânză cu mucegai albastru și tulpini de țelină.

 

Coaste la grătar

Nu ești american dacă stai la casă și nu ai o peluză și un grătar pe care să frigi coaste de porc sau de vită. Grătarul reprezintă o mâncare de weekend populară, dar și un prilej pentru a aduna familia și prietenii împreună. 

În funcție de regiune și preferințe, coastele se gătesc în moduri diverse. Stilul Kansas City presupune gătire mai îndelungată, pentru că, alături de coaste, se folosește și capul de piept, care este mai dens. De asemenea, se folosește mult sos dulceag. 

Stilul de gătire Memphis pune accent pe gustul cărnii, astfel că sosul are un gust mai discret și condimente mai puține. Există și alte moduri de gătire, specifice anumitor state, cum sunt Texas sau Carolina de Nord. 

 

Burger

Popularitatea burgerului în Statele Unite este imensă. Americanii mănâncă burgeri sub toate formele: tradițional, gourmet, picant, suculent… Lista de rețete și ingrediente pentru umplutură este infinită. 

Deși unii consideră că marinarii germani din Hamburg au inventat preparatul, nu există nicio dovadă în acest sens. Se știe însă, faptul că, primii hamburgeri s-au vândut sub această denumire în America, în 1900. De atunci, burgerul a devenit o mâncare apreciată de toate categoriile și clasele sociale, astfel că este considerat “cel mai american” preparat. 

În prezent este consumat pe toată planeta, inclusiv în țara noastră. Comandă un burger delicios oriunde în București și poți experimenta savoarea atât de apreciată de americani.  

 

Plăcinta cu mere americană

Plăcinta cu mere a fost adusă de olandezi și britanici, dar cu timpul a devenit un preparat specific american, astfel că deseori se consumă de Ziua Recunoștinței, după curcanul umplut. 

Acest desert se coace cu aluat mai gros la bază, într-o tavă rotundă, de cele mai multe ori. Poate fi acoperit cu o foaie de aluat sau doar cu câteva fâșii, așezate astfel încât să formeze un model cadrilat. Plăcinta cu mere americană, se servește cu înghețată de vanilie deasupra, dar și cu cheddar sau alte tipuri de brânză. 

Gastronomia americană este tributară influențelor care au făurit destinul acestei societăți multiculturale. Chiar dacă nu este la fel de apreciată ca alte bucătării cu tradiție îndelungată, cum este cea franceză sau italiană, bucătăria americană și-a format propriul caracter, care se distinge prin multitudinea de arome și gusturi care se întâlnesc într-un preparat.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5