Șase fructe pe care le poți pune pe pizza

Multe persoane consideră că pizza ar trebui făcută numai după rețeta tradițională italiană, care include brânză, carne și sos de roșii. Totuși, de-a lungul timpului, rețeta tradițională a fost modificată de mai multe ori și așa au apărut o mulțime de alte tipuri de pizza, printre care și cea hawaiiană, cu... ananas. 

Chiar dacă unii cred că fructele nu au ce să caute pe pizza, alții sunt de părere că gustul dulce-acrișor al anumitor fructe se potrivește cu gustul sărat al brânzeturilor. Așa au apărut și mai multe rețete de pizza cu fructe, cele mai multe fiind preparate în restaurantele americane. Dacă vrei să încerci și tu o astfel de pizza, iată ce fructe poți folosii și care sunt cele mai savuroase combinații de ingrediente.

Ananas

Ananasul este adesea folosit pe pizza, oferind o aromă exotică întregului preparat. În plus, gustul acrișor al ananasului se combină perfect cu brânza sărată și jambonul afumat. Una dintre cele mai populare pizza cu ananas este cea hawaiiană, care conține sos de roșii, mozzarella, jambon uscat și felii de ananas. Însă, acest fruct poate fi servit pe pizza și cu alte două ingrediente: pui cu sos barbeque și ceapă roșie.

Smochine

Smochinele sunt destul de consistente și au o aromă aparte, așa că pot fi servite alături de anumite tipuri de brânză cu un miros mai intens. Spre exemplu, poți folosi smochinele pe pizza, alături de brânză cu mucegai, brânză de capră și ceapă caramelizată. L final, pizza se servește cu puțin sos pe bază de oțet balsamic.

Pere

Perele au un gust dulceag, însă aroma lor nu este la fel de intensă, așa că pot fi folosite pe pizza, în combinație cu anumite tipuri de brânză mai aromate, cum ar fi pecorino sau parmezanul. De asemenea, perele pot fi servite și în combinație cu alte două ingrediente delicioase: brânza Gorgonzola și ceapa caramelizată.

Mere

Merele sunt fructele perfecte pentru plăcinte, tarte sau prăjituri, însă, de multe ori, sunt consumate alături de celebra brânză cheddar. Nu este de mirare, așadar, că acum sunt folosite și pe pizza. Merele au o aromă delicată, așa că bucătarii le folosesc pentru a crea un echilibru în combinație cu aroma intensă a brânzeturilor afumate.Pe pizza, merele pot fi combinate cu puțin bacon afumat, brânză cheddar și brânză cu mucegai.

Pepene galben

Anumiți bucătari au descoperit că pepenele galben poate fi servit și pe pizza, atunci când este combinat cu anumite verdețuri, cum ar fi rucola. Gustul dulce și delicat al pepenelui creează un contrast perfect cu gustul amărui și ușor picant al frunzelor de rucola. Pentru mai multă savoare, poți adăuga pe pizza și câteva felii de prosciutto.

Rodie

Boabele de rodie sunt suculente, acrișoare și ușor aromate, așa că pot fi folosite pe pizza, în combinație cu jambonul afumat, care este puțin sărat și cu brânza mozzarella, care are un gust delicat și ușor dulce.

Așadar, în ultimii ani, a devenit un adevărat trend să folosești fructe pe pizza. Rețeta clasică a fost modificată complet de americani, care au tot testat diferite combinații de ingrediente, în care au inclus și fructe. Dacă înainte consumai merele și perele doar în tarte și plăcinte, acum înceacă-le și pe pizza, alături de brânzeturi și diferite tipuri de carne. Așa că, dacă vrei să încerci un astfel de preparat, ia legătura cu livratorii de pizza din București și poți comanda o pizza hawaiiană cu ananas, care este absolut delicioasă.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5